TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı yaşama bir adım daha

Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” çerçevesinde İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 25 okula 370 bisiklet törenle verildi

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıklı yaşama bir adım daha

ANIL YIKGEÇ

Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” çerçevesinde İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Konak Meydanı’nda bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır, Kamu Hastaneleri Birlikleri Güney Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Nesrin Ulema, Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Hamza Dağ, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için hazırlanan proje kapsamında alınan ilk bisikletlerden 370'inin İzmir'deki ortaokullarda kullanılması için kente gönderildiği belirtildi.

AMAÇ YAŞAMBOYU HAREKET ETMEK

Törende konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Hıdır, “Özellikle çağımızın en korkunç hastalıklarından diyebileceğimiz, obezite kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, astım, akciğer hastalıkları ve kanser bütün bunlarda aslında doğamızın koruyucu özelliğini uygulamak suretiyle mücadele etmemiz mümkün. Bu anlamda, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında gençlerimize, özellikle beden eğitimi derslerinde kültür-fizik hareketlerinin ve diğer beden eğitimlerinin yanı sıra bisiklete binmeyi, bilmiyorsa öğrenmeyi ve çocukluğunda aldığı bu eğitimle yaşam boyu hareket edebilmeyi sürdürebilmeyi amaçlamaktadır. Sağlıklı bir hayat için hareket şarttır. Ancak günümüzde çok kısa mesafelerde bile arabayla gidip gelme alışkanlığımız ortaya çıktı. Ne yazık ki birkaç katlı dairelere bile asansörle inip çıkma alışkanlığı oluştu. Özellikle bürokraside hareket etmeden saatlerce oturma, oturduğumuz yerden iş yapma durumu ortaya çıktı. Bütün bunlar zaman içinde doğal olarak yapmamız gereken hareket alanımızı daralttı. Türkiye'de 2016 yılının sonuna kadar, Sağlık Bakanlığı toplam 1 milyon bisiklet dağıtacak. Bu bisikletlerle belki benim gibi yaşlılarımız da arabaya binmekten biraz daha uzaklaşıp bisikletle evine gidip gelmeyi, en azından hafta sonu spor yapabilmeyi başarırız diye umut ediyorum” dedi.

MİLLETVEKİL ADAYLARI DA KATILDI

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema yaptığı konuşmada, İzmir'de dağıtılan 370 bisikletle teknoloji karşısında oturarak zamanını geçiren insanlar yerine hayata hareket katan gençler yetiştirme hedefi taşıdıklarını kaydetti. Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Hamza Dağ ise Sağlık Bakanlığının bisiklet dağıtarak bir farkındalık oluşturduğunu vurguladı. Gençlerin ülkenin geleceği için önemli olduğuna işaret eden Dağ, bu farkındalık sayesinde daha sağlıklı ve hareketli nesillerin ülkemizde söz sahibi olacağına dikkati çekti. Konuşmaların ardından 25 okulun müdürüne protokol üyeleri tarafından bisikletleri almaları için belgeleri teslim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.