TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan’dan Kocaoğlu’na eleştiri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve meclis üyeleri belediyenin yaptırdığı Buca’daki toplu konut projesini ve Kocaoğlu’nun belediyecilik anlayışını eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğan’dan Kocaoğlu’na eleştiri

ANIL YIKGEÇ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Partili İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında, Buca Gaziler Mahallesi’nde bulunan toplu konutlarla ilgili eleştirileri anlattı. Düzenlenen basın toplantısına AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan ve il yöneticileri de katıldı. Doğan, 2007 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanan 550 konutluk, Buca Sosyal Konutları'nın çok büyük bir alanının boş kaldığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdi.

Projenin İzmir için ciddi öngörü, vizyon eksikliği ile inşa edildiğini söyleyen Doğan, konu ile ilgili sosyal - ekonomik ve kentsel ıslah açısından analiz yapılamadığını iddia etti. Farklı parametrelerde değerlendirildiğinde yapılan inşaatın planlama açısından amacına ulaşmadığı belirten Doğan, “Burada amaçlanan bir başka değerlendirmede kentsel dönüşüme katkı amaçlı iken, maalesef Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapılan bu konutlar, kentsel dönüşüme beklenen katkıyı sağlayamamıştır. Diğer taraftan konutların inşa gerekçesinin en önemli nedeni Ege Mahallesi sakinlerinin bu bölgeye taşınması amaçlı olduğu basında da haber haline dönüşmüştü. Ancak Ege Mahallesi sakinleri ve gerek ise Gaziler Mahallesi sakinlerinin görüş ve önerileri alınmamış. Nihayette karşılıklı isteksizlik refleksleri gelişmiştir. Buradan da anlaşıldığı gibi sosyal boyutu ile de bir alt yapı çalışması olmamıştır. Sosyal planlama yapılamamıştır” dedi.

PAHALI OLDUĞU İÇİN SATILAMADI

Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından satışa çıkarılan konutların gelinen süre içerisinde konutların yüksek maliyetle inşa edilmesi nedeni ile satış değerlerinin çevredeki yapılardan yüksek ve pahalı olması sonucunda büyük bir kısmı satılamadığını belirtti. Ayrıca emlak kamulaştırma dairesi pazarlama teknik ve yöntemleri konusunda başarılı olunamadığını söyleyen Doğan, “Sayın Kocaoğlu bu konuda da başarıya ulaşamamıştır. Bir başarısızlık örneği daha sergilemiştir” ifadelerini kullandı. Bir başka konuya daha dikkat çeken Doğan, “Belediyecilik açısından daha vahim olan bir başka yönü de bitirilen bu konutların yangın merdivenlerinin unutulmuş olmasıdır. Bu durum yapıların 2 yıl boş kalmasına neden olmuş ve oturma ruhsatı alınamamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapıları nasıl yaptığını, nasıl kontrol ettiğini siz değerli basın mensupları ve kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz” dedi.

MİLLİ SERVETİN ÇÜRÜMEMESİ İÇİN UYARIYORUZ

Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Türkiye’yi de İzmir gibi yöneteceğiz’ sözüne istinaden, “Bir konut bile yapamayan Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir Belediyesi Türkiye’yi nasıl idare edeceği merakı söz konusudur. Sayın Kılıçdaroğlu’nun örnek gösterdiği ‘Türkiye’yi de İzmir gibi yöneteceğiz’ dediği İzmir, bu İzmir mi acaba? Konutların kendi haline terk edilmiş olması ciddi kar zararı oluşturmuştur. Bundan sonraki sürede ise kamu zararı haline dönüşmüştür. Milli servetin çürümeye terk edilmemesi için Sayın Kocaoğlu’nu kamu malını koruması için uyarıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Doğan sözlerini şöyle tamamladı: “Sürekli olarak beceriksizliğine bahane arayan, hükümet bize yardım etmiyor gibi mazeret üreten Kocaoğlu elindeki imkanları bile kullanamamış, hiçbir işini süresinde tamamlayamamıştır. Türkiye’nin en pahalı fuar binasını ikinci sınıf malzeme ve hibe mermerlere rağmen fuarı 10 yılda, kısacık metroyu ise 11 yılda tamamlayamadığı gibi, bu konut projesini de eline yüzüne bulaştırmıştır. Bir becerisizlik abidesini sizlere sunuyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.