TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Acil sağlık hizmetleri taşeronlaşıyor”

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şubesi ambulanslarda profesyonel sürücü olması gerekirken öncelikle acil tıp teknisyenlerine teslim edilen ambulanslara taşeron şoför alınmasına karşı basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Acil sağlık hizmetleri taşeronlaşıyor”

EMİNE ŞEKER - Ambulanslarda profesyonel sürücü olması gerekirken öncelikle acil tıp teknisyenlerine (ATT) teslim edilen ambulans şoförlüğünün taşerona devredilmesine, Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şubesi ve 112 çalışanları tepki gösterdi. Kamu Sen İzmir 1 No’lu Şube binasında gerçekleşen basın toplantısında, ambulans şoförlüğünün taşerona bırakılmaması gerektiğine dikkat çekildi.

HÜKÜMET SORUN ÜRETMEKTE BAŞARILI

Basın açıklamasını yapan Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, 24 saat kesintisiz hizmet veren 112 Ambulanslarının sıkıntılarının bir türlü bitmek bilmediğini ifade ederek, “Mevcut hükümet yetkilileri sorun çözmek yerine maalesef sorun üretmekte oldukça başarılılar. İlerleyen süreçte 112 Sağlık Hizmetleri sunumunu ATT ve Paramediklerle vermeyi planlayan Sağlık Bakanlığı maalesef bugün değişik illerde 112 Ambulanslarına taşeron şoför alımına başlamıştır. Bizim bildiğimiz Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Muğla, Kırıkkale illerinde taşeron şoför alan Sağlık Bakanlığı bazı illerde ambulansla birlikte şoförü hizmet alımı yapmış, bazı illerde ise sadece taşeron şoför alımı yoluna gitmiştir. Türk Sağlık Sen olarak 2007 yılında Bursa’da hizmet alımı yoluyla hizmete sunulan ambulans hizmetlerini iptal ettirmemize rağmen, 2008 yılında yapılan ambulans helikopter ve uçak ihalelerine dayanılarak tekrardan 112 hizmetlerinde özelleştirilme yoluna gidilmiştir. Her türlü hizmette taşeronlaşmayı teşvik eden hükümet yetkilileri sosyal devlet olmanın temel taşlarından olan, temel sağlık hizmetlerinin devlet tarafından verilmesi kuralını da maalesef görmezlikten gelmektedir” dedi.

“TAŞERON ÇALIŞAN İSTEMİYORUZ”

Güvencesiz çalışmayı getiren taşeron çalışma sistemini kabul etmediklerini vurgulayan Doğruyol, sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca 24 saat esasına göre çalışan 112 acil sağlık hizmetlerinde iş kanununa göre çalışan taşeron personeli 11 saatten fazla çalıştırmanın yasal olmadığını da hatırlatmak isteriz. 112’de hizmet veren sağlık çalışanlarının yemek, barınma güvenlik gibi pek çok problemi varken problem çözmek yerine, problem çıkarmaya çalışanların iyi niyetinden şüphe ediyoruz. 24 saat esaslı çalışan 112 çalışanlarımızın çalışma saatlerinin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren 12 saate döndürülmesi ise pek çok sıkıntıyı beraberinde getirecektir. Bu konunun yetkililer tarafından tekrar değerlendirilmesinde yarar vardır. Türk Sağlık Sen olarak biz taşeron çalışan istemiyoruz. Ayrıca 112 sağlık hizmetlerinin siyaseten kullanılmasını, birilerine rant kapısı olarak kullanılmasını da istemiyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.