TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Futbolda artık deniz bitti”

Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nün düzenlediği “Spor Kulüplerinin Yönetimsel Sorunları” paneline konuşmacı olarak katılan Altınordu Futbol Sosyal Girişimi (Altınordu FSG) Yediemini Seyit Mehmet Özkan, “Türk futbolu üretmeden ve dernek sisteminden kurtulmadan başarıya ulaşamaz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Futbolda artık deniz bitti”

Doçent Doktor Rıdvan Emekçi’nin yönettiği ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyona Altınordu FSG Sporcu Sağlığı Bölüm Yöneticisi Dr. Aylin Çeçen Aksu, Sportif Etkinlikler Yöneticisi  Gökhan Göktürk, Sosyal Etkinlikler Yöneticisi Elif Savut,  Oyuncu İzleme Bölüm Yöneticisi Serhat Pekmezci, Performans Geliştirme  Antrenörü Cemal Bülbül  ve Medya İlişkileri Yöneticisi Ali Ergöçmez ile birlikte  katılan Özkan, futbolla ilgili önemli saptamalarda bulundu. 

 

Kulüplerin profesyonelce ve bu işi meslek edinmiş uzman kişilerce yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Özkan, “Şehrin büyükleri veya belediye başkanlarının önerileriyle kurulan, hayatında futbol topuna ayak değmemiş isimlerden oluşan yönetimlerden başarı  ve geleceğe dönük planlamalar beklemek hayalcilik olur. Kulüplerimiz,  şu anda bugünü değil, dünü yaşıyor.  Bu şartlarda proje üretmek, Avrupa ve Dünya ile yarışmak gündemde bile olmaz.   Ayrıca; futbolcu üretmeden başarıya ulaşamazsınız.  Almanya’nın 2002’den bu yana yaptıklarını inceleyin.  Şu anda geldikleri nokta ortada.  Ancak uzun vadeli yatırımlarla, sistem kurarak Türk futbolunu ileriye taşıyabiliriz” şeklinde konuştu.

“İKİ YILDA YAPTIKLARIMIZ ORTADA”

Özkan,  Altınordu’nun olarak rol model bir girişim olduğunu da vurgulayarak, “Türk futbolunda artık deniz bitti. Şimdi düşünme, planlama ve uygulamaya koyma zamanı. Altınordu Futbol Sosyal Girişim olarak iki yılda yaptıklarımız ortada. Tesisleşme, Genç Milli Takımlar’a verdiğimiz oyuncular, sportif başarı, görsel futbol zenginliği, sosyal faaliyetlerle farkındalık yaratma… Tamamen insana yatırım yapıyoruz.  Anne ve çocuğa çok önem veriyoruz.  Çünkü; Türk sporunu anneler ve onların bilinçli yetiştirdiği çocukların kurtaracağını biliyor ve buna inanıyoruz.  Futbolun sosyal hayata katkılarını ortaya koyuyoruz. Önce iyi birey, sonra iyi vatandaş, daha sonra iyi futbolcu yetiştirme misyonumuzu her yerde anlatıyoruz. UEFA kriterleri ciddi şekilde uygulandığında sorunun yarısı çözülecek. Diğer yarısı da atılacak diğer adımlarla sonuçlanacak”  ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.