TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palyatif Bakım yatakları hızla çoğalıyor

Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği’ne bağlı Selçuk Devlet Hastanesi’nde hizmete giren Palyatif Bakım Merkezi’nde, özellikle kanser hastalarının yaşadığı sorunların en aza indirilmesi sağlanarak hastanın konforu artırılacak

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2015 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Palyatif Bakım yatakları hızla çoğalıyor

Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği’ne bağlı 50 yataklı Selçuk Devlet Hastanesi’nde başta kanserle mücadele edenler olmak üzere hastaların konforunun artırılması amacıyla “Palyatif Bakım Merkezi” hizmete açıldı.

Özellikle kanser hastalarının ağrı, bulantı, kusma, halsizlik ve diğer şikayetlerinin giderilmesi, beslenme desteğinin sağlanması, hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sunulması ile hastanın konforu ve bakımı sağlanarak gerçekleştirilen “palyatif bakım” hastaların ömrünü uzatıyor. Hastaların yıllarına yaşam katmak için yola çıkan İzmir Kamu Hastaneler Birliği Güney Sekreterliği, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bayındır Devlet Hastanesi, Seferihisar Devlet Hastanesi’nden sonra Selçuk Devlet Hastanesi’nde de bir merkez açtı. “Palyatif Bakım Merkezi” açılışına, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dahi Zeynel Bakıcı, Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri  Prof. Dr. Behzat Özkan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Murat Türkyılmaz, Selçuk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murat Samsa, hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HASTALARIN YILLARINA YAŞAM KATIYORUZ”

Palyatif bakımı “Ölüme giden bir insanın sosyal hayattan kopmaması için yapılması gerekenler” olarak tanımlayan Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri Prof Dr. Behzat Özkan, “İnsan ömrünün uzaması sonucunda kronik hastalıklar artmış, bu nedenle de palyatif bakım merkezlerinin açılması bir gereklilik haline gelmiştir. Fiziksel, psikososyal ve spiritüel gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesinin geliştirilmesinin amaçlandığı bir yaklaşım olan ‘palyatif bakım’ ise gün geçtikçe önem kazanmakta. İlk olarak İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılışını yaptığımız Palyatif Bakım Merkezi, kısa zamanda Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  Bayındır Devlet Hastanesi, Seferihisar Devlet Hastanesi ve son olarak da Selçuk Devlet Hastanesi’nde hizmete açtık. Bu hastanelerde toplam Palyatif Bakım yatağımız 40’a çıkmıştır. 2013 yılından bu yana toplam 720 hastaya palyatif bakım hizmeti verilmiştir, zamanla bu sayı artacaktır” dedi. Prof. Dr. Behzat Özkan “Biz hastalarımıza ve yakınlarımıza hep şunu söylüyoruz ‘sizin için yapabileceğimiz bir şey her zaman var’ diyoruz ve yapmalıyız bu bizim görevimiz. Kurduğumuz bu merkezlerimizin amacı hastaların yıllarına yaşam katmak, bu bizim nihai hedeflerimizden bir tanesi. Biz bireyin yaşamına yıl ekleyemeyebiliriz fakat mutlaka yıllarına yaşamı eklemek zorundayız” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.