TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: AKP müzik kutusu gibi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetmek için kendisine 4 yıl yetki verilmesini istedi. Türkiye’nin ciddi tehdit altında olduğunu ve vatandaşların ayrıştırıldığını anlatan CHP lideri “Herkese eşit davranacağım. Önemli olan Türkiye’nin geleceği” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu: AKP müzik kutusu gibi

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Başbakan Davutoğlu’nu vesayetçi olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu 90 yıllık reklam arası diyen Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’ya tepki göstermeyen Davutoğlu’na yüklendi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle: “Türkiye’nin geleceği hepimizin geleceği.  O kadar azdılar ki 90 yıllık Cumhuriyeti parantez arasına alıyorlar. Cumhuriyet olmasaydı sen TBMM’de olacak mıydın? Oy kullanabilecek miydin? Bunun adı Türkiye Cumhuriyetine ihanettir. Sonra anladım ki bu lale paranteziymiş. Şunu unutmayın; AKP müzik kutusu gibidir. Kim parayı atarsa onun müziği çalar.

400 milyarlık bir para attılar kutuya şimdi kalkmış  parantez açıyor. 400 milyar için değil, hayatımız pahasına Cumhuriyeti koruyacağız. 77 milyon insanın cumhuriyeti. Dikkat edin Davutoğlu ağzını açıp tek laf etmiyor. Sormak istiyorum Davutoğlu Cumhuriyete  parantez  açanlara ne diyorsun. Bir şey diyemez. Diyemezsen sen de aynı ihanet içindesin.

DAVUTOĞLU VESAYET ALTINDA

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayında komisyon kuruldu. Davutoğlu çağırıp bakanları  “siz Yüce Divan’a gidin bizi de kurtarın kendinizi de” dedi. Bakanlar ise, biz gidersek birileri de gelecek peşimizden” diye yanıt verdi. Şimdi Davutoğlu sen ne yaptın sonra. Vesayet altındasın. Sen başbakanlık koltuğuna oturtulan 23 Nisan çocuğusun.

Bir başbakan adı yolsuzluğa bulaşmış  görevlerinden de istifa etmiş bakanlara Yüce Divan’a gideceksiniz demişse artık geri adım atmamalı. Sen başbakan değilsin. Ülkeyi yönetemiyorsun. Sen devlet dairesinde başbakanlık yapıyorsun. Sözünün arkasında duracaksın. Darbe darbe diyorlar. 700 bin liralık saati bakanın koluna darbeciler mi taktı? Ayakkabı kutularının içine parayı darbeciler mi koydu? Para kasalarını yatak odalarına darbeciler mi koydu? Tık yok. Ne abisinden ne kendisinden ses yok.

AKP’ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum: Senin cebinden çalındı para. Senin alın terin çalındı. O nedenle geleceğini, çocuklarını, Türkiye’yi, ahlakı düşün. Artık yeter.

O BAKANLARI İADE ET

Yüce Divan lehine oy kullanan o milletvekillerine sesleniyorum. Vicdanınızın sesine kulak verip oy kullandınız ama bir arkadaşınız size hain dedi. O hainle yan yana nasıl oturuyorsunuz. Mehmet Ali Şahin çıktı bir programda konuştu. Kusura bakma kardeşim olay bittikten sonra niye konuşuyorsun. Sen de en az onlar kadar kirlisin.

AKP’lilerin oylarıyla aklanan bakanlar tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde dilekçe verecekler göreve iade edin diye.

Ben Davutoğlu’na öneriyorum istifa eden bakanlardan Muammer Güler: Maliye bakanı olur. Yeri gelir hazineyi boşaltır.

Zafer Çağlayan: Hazineden sorumlu devlet bakanı: Yürütme konusunda kimse eline su dökemez.

Egemen Bağış: Diyanet işlerinden sorumlu devlet bakanı.. Tam uyar. Bakar makara, her Cuma bir ayet sallar.

Erdoğan Bayraktar: Kamu ihale kurumundan sorumlu bakan. Neden talimat alır.

Ben bunları öneriyorum. Lütfen Davutoğlu bunları görevlendir.

Bağış bakarama makara dediği için aklandı. Acaba Recep Tayyip Erdoğan’la dalga geçseydi aklanır mıydı?. AKP’liler bu soruya yanıt versin. Allah’ın kelamıyla dalga geçeni aklayacaksın, Erdoğan’a laf söyleyeni partiden atacaksın.

Sözüm söz. 4 yıl istiyorum. Türkiye’yi haramilerden kurtaracağım.

TÜRKİYE’Yİ TANIMIYOR

Vatandaşlarımıza sesleniyorum. “Yırtık ayakkabı ile siyasete girdik, parmağımızdaki yüzükten başka bir şey yok” dediler. 12 yılda ne parmak kaldı ne yüzük. Onların malikaneleri sarayları havuzlu villaları var. Senin neyin var? Onların malikaneleri var senin de borcun var.

Davutoğlu Türkiye gerçeklerinden o kadar kopuk ki, tanımıyor bilmiyor işsizliğin, yoksulluğun ne olduğunu bilmiyor. Bir eli yağda bir eli balda o nedenle vatandaşın durumunu bilmiyor. Onun için Avrupa’da işsiz varsa Türkiye’ye gemsin demiş. Gerçek mi diye araştırdık gerçekten söylemiş. Yahu sen önce kendi işsizlerine iş bul sonrası Allah kerim.  Ülkede 5,5 milyon işsiz var. Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 15. Türkiye gerçeklerinden çok uzak. Yönettiğini zannediyor.

29 milyon yoksulumuz var. Devletin resmi rakamı. Devlet soyuluyor sen bakıyorsun. AKP’ye oy verenlerin de sorumluluğu var. Türkiye’nin en zengin yüzde 1’lik sekimi gelirin yüzde 54’lük kısmını alıyor. Buna adalet diyorsan AKP’ye oy ver. Ben de hak sahibi olmak istiyorum diyorsan adres CHP, Mustafa Kemal’in partisi. Onlara servet sana yoksulluk ve borç düştü.

30 MİLYAR DOLAR KAÇTI

2002 de kişi başına dış borç 1960 lira idi. Bugün 5 bin lira oldu. Emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek pirimini kaldıracağım. Bu soygunun getirdiği rakam 30 milyon lira. AB verilerine göre hukuksuzluk nedeniyle 30milyar dolar Türkiye’den kaçtı.

Dindar kardeşlerime sesleniyorum. 4 yıllık yetki istiyorum. İlk yapacağım şey siyasi ahlak yasasını çıkartacağım. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Ahlak istiyorsan destek ver. Haramilerden hesap mı soralım destek ver. Çocuğun işsiz mi destek ver. Sosyal yardımların bir kuruşu bile kesilmeyecek. Tam tersine iki katına çıkaracağım. Sözüm söz. Eskiden bunu söylediğimizde parayı nereden bulacaksın diye soruyorlardı. Şimdi sormuyorlar. Çünkü paranın yeri belli.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.