TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güven’den hekimlere yeşil pasaport için kanun teklifi

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, hekimlerin yeşil pasaport alamadıkları için mağduriyetlerine yol açan Pasaport Kanununda değişiklik yapılmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güven’den hekimlere yeşil pasaport için kanun teklifi

Bir kanun teklifi sunan Güven, emekli sandığına tabi olmayan hekimlere de hususi damgalı pasaport yani yeşil pasaport verilmesini önerdi.

MESLEKİ GELİŞMELERİ TAKİP İÇİN

Güven, mevcut yeşil pasaport uygulamasının özel hastanelerde ve vakıf hastanelerinde çalışan ve muayenehanelerinde serbest çalışan hekimleri dışladığını ifade etti. Hekimlerin pek çok olumsuz koşulda çalışan bir meslek grubu olduğunu onun için daha çok destek verilmesini hak ettiklerini vurgulayan Güven, “Tüm hekimlerin yurtdışına hususi damgalı pasaport ile seyahat edebilmeleri sağlanırsa yurtdışındaki mesleki gelişmeleri de pek çok ülkenin vize kısıtlamasına maruz kalmadan takip etme fırsatı bulacaklardır. Ağır bir eğitim süresi geçiren ve ağır bir hizmet yükü altında ezilen hekimlerin özlük haklarının geliştirilmesi günümüzde hala ihmal edilmeye devam etmektedir. Ayrıca aynı görevleri yaptıkları halde emekli sandığına tabi olan hekimlerle aralarında farklılık olması sonucunda da mağduriyetleri artmaktadır" dedi.

İKİ KISITLAMA VAR 

Hekimlere bu hak tanınırken iki kısıtlama getirilmesini teklif ettiklerini kaydeden İzmir Milletvekili Güven, hekimlikte 8 yılı tamamlama ve ceza almamış olma şartını şöyle açıkladı: “Tüm hekimlerin hususi damgalı pasaporta sahip olmaları için hekimlikte 8 yılı tamamlamış olmalarının aranmasının diğer devlet memurları ile aralarında eşitlik sağlayacağı düşünülmüştür. Ek olarak Emekli Sandığına tabi hekimlerin yararlandıkları hususi damgalı pasaport hakkından Bağ-kur ya da SSK’ya tabi hekimlerin de yararlandırılması ile hekimlik mesleği içinde eşitlik sağlanacağı düşünülmüştür. Bir diğer kısıtlama kapsamında da hekimin Türk Tabipleri Birliği Kanununun 39’uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (d) bentleri uyarınca inzibati ceza almamış olması şartı aranmasının uygun olacağı düşünülmüştür.” (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.