TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bankasya operasyonunda suç işlendi”

CHP Grup  Başkanvekili Akif Hamzaçebi Bankasya’nın TMSF’ye devredilmesinin hukuksuz olduğunu söyledi. Hamzaçebi “Bankasya 17-25 Aralık operasyonundan sonra sistemli şekilde saldırının hedefi olmuştur. Dönemin başbakanı tarafından suç olduğu bilinmesine rağmen battı diye yalan haber yayılmıştır. Ve bu suç hala işlenmektedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2015 09:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bankasya operasyonunda suç işlendi”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Mecliste düzenlediği basın toplantısında,  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) 30’dan fazla elemanla bankada denetim yaptığını anımsatan Hamzaçebi, banka sermaye yapısının yüzde 18 ile ortalamanın çok üstünde olduğunu söyledi. Hamzaçebi, “Bir banka batırılmak için TMSF’ye devrediliyor. BDDK almış olduğu kararı 18. maddeye dayandırıyor. Halbuki 18. madde BDDK’ya bu yetkiyi vermiyor. BDDK açıkça suç işlemiştir. Yetki gaspı yapılmıştır. Siyasi baskıyla hareket ettiler. Bu BDDK yönetimini sorumluluktan kurtarmaz. BDDK yöneticilerinden birine milletvekilliği teklif edildiğini duyuyoruz. Dokunulmazlık zırhına bürünmesi cezadan kurtarmaz” diye konuştu.

BDDK yönetiminin  bankanın imtiyazlı ortaklarından çok sayıda bilgi istediğini ancak yeterli süreyi vermediğini ifade eden Hamzaçebi, istenilen ek sürenin de  banka yönetimine verilmediğini söyledi. Hamzaçebi, bankaya yapılan operasyonun tamamen siyasi olduğunu kaydetti.

“ERDOĞAN NOBEL’E ADAY GÖSTERİLSİN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarla faizin indirilmesini söylediğini kaydeden CHP’li Hamzaçebi, “Sayın Erdoğan enflasyonun nedeni olarak faizi söylüyor. İnatla ekonomi yönetilmez. Ekonomiyi bilmiyor ama konuşuyor. AKP’lilerin yerinde ben olsam ekonomi  bilmeyen ama ısrarla yönetmeye çalışan ve konuşan Erdoğan’ı NOBEL’e aday gösteririm, belki böylece ekonomi bilmeyen bir Cumhurbaşkanı olarak ödül alabilir. Merkez Bankası Başkanı piyasa ile siyasi baskı arasında sıkıştı kaldı. Artık faiz indirimi yapılsa bile piyasalara etkisi olmayacaktır. Bir de Cumhurbaşkanı Durmuş Yılmaz’ı suçluyor. Ben son bağımsız Merkez Bankası Başkanı olarak görevini layıkıyla yapan Durmuş Yılmaz’a teşekkür ediyorum.” dedi.

“HALKI SOKAĞA DÖKMEYİN”

Hükümetin başta iç güvenlik paketi olmak üzere  kişisel verilerin  toplanması ve İnternet Yasası’nı genel kurulda görüşmeye hazır olduğunu anlatan Hamzaçebi, bu yasa tasarılarının demokrasiyi ve toplumu gerdiğini, İç güvenlik Yasa tasarısının kabul edilmesi ile  tam bir BAAS rejiminin egemen olacağını söyledi. Türkiye’nin iktidar partisi rejimine doğru ilerlediğini kaydeden Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu’nun grupta yaptığı bu uyarı konuşmasının Başbakan Davutoğlu tarafından anlaşılamadığını söyledi. Hamzaçebi, “Bir kez daha uyarıyoruz. Milleti sokağa dökmeyin. Kılıçdaroğlu uyardı, bu uyarıyı dikkate alın.” diye konuştu.

Hamzaçebi bir  gazetecinin başkanlık divanıyla ilgili bir sorusu üzerine de “CHP Başından itibaren başkanlık sistemine karşı. Anayasa görüşmeleri de zaten bu yüzde tıkanmıştı. Türk Halkı parlamenter bir rejim istiyor. Yapılan kamuoyu araştırmaları da bunu gösteriyor. 7 Haziran'da yapılacak olan seçim de bunu bir kez daha perçinleyecek” diye yanıtladı

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.