TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hareketten Harputlu’ya cevap

İzmir’de Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yolladığı “gizli” ibareli yazıda, “Birleşik Haziran Hareketi’nin, 13 Şubat’ta, ‘Laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız’ kampanyası kapsamında gerçekleştireceği okul boykotuna katılacak milli eğitim personeli ve öğrencilere disiplin işlemi yapılması” yönünde talimat verdiği iddiasının ardından Birleşik Haziran Hareketi’nden cevap geldi

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2015 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hareketten Harputlu’ya cevap

NEŞE YAVUZ

Harputlu’nun yazısında, “BHH isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ile AK Parti politikalarının karşıtı” olduğunu, “Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet vermek istenildiğini” savunması iddiasının ardından açıklama yapan Birleşik Haziran Hareketi, Harputlu’nun dersine iyi çalıştığını belirterek, “Haziran Hareketi’nin, Erdoğan, Davutoğlu ve AKP karşıtı olduğunu hemen anlayıvermiş. Birleşik Haziran Hareketi, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi İzmir’de de eğitimin gericileştirilmesine karşı laik ve bilimsel eğitim mücadelesini yükseltiyor” ifadelerinde bulundu.

Hareket resmi sitesinde yayınladığı açıklamada, şantaj ve tehditle insanların korkutulamayacağını ifade etti ve, “Daha dün, 9/13 Şubat Boykot haftasının ilk gününde Buca/Gediz’deki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulunun imam-hatipleştirilmesine karşı gerçekleştirilen eylem kazanımla sonuçlandı, okulun ek binasının imam-hatip olarak kullanılması engellendi. Ve İzmir halkının gericiliğe karşı mücadelesi AKP görevlilerini harekete geçirdi. 13 Şubat’ta İzmir, gerici eğitim sistemine karşı büyük bir boykota sahne olacak. Boykotla birlikte birçok ilçede onlarca semtte alternatif eğitim noktaları kurulacak. Çocuklar AKP karanlığıyla, dinsel dogmalarla değil, bilimle, sanatla, oyunla buluşacak. Liseliler konuşacak, tartışacak, sokağa çıkacak. İzmir’in aydın öğretmenleri, meydanlarda sesini yükseltecek. Ve İzmir halkı ‘Bilimsel ve Laik Eğitim için’ ayağa kalkan on binleri yalnız bırakmayacak. Vali Yardımcısı Harputlu ise elinde yoklama kâğıdıyla, gericiliğe karşı ayağa kalkan İzmirlileri izlemekle yetinecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.