TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taburcu hastalara ev ziyareti

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı sağlık tesislerindeki yöneticiler tarafından yapılan evde hasta ziyaretleri düzenli ve hızlı bir şekilde devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Taburcu hastalara ev ziyareti

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun ocak ayındaki 7. Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama toplantısında gündeme getirdiği “Evde Hasta Ziyaretleri” projesi İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri tarafından şubat ayı itibariyle uygulanmaya başlandı.

Uygulama çerçevesinde, hastanelerden hizmet alan (ameliyat olan, doğum yapan, klinikte yatan, vb) hastalar ziyaret ediliyor. Sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunulmasını sağlamak amacı ile yapılan ziyaretler taburcu olan hastaları ve yakınlarını mutlu ediyor.

Genel Sekreter başta olmak üzere, Tıbbi, İdari ve Mali Hizmetler Başkanları, Hastane Başhekimleri ve Hastane Müdürleri ziyaret ettikleri hastaların evdeki durumlarını takip etmenin yanı sıra, hastanede tedavi ve bakım süreci ile ilgili hizmet kalite seviyesini belirleyerek, tedavi süreçlerindeki memnuniyetlerini veya yaşadıkları sıkıntıları tespit ediyorlar.

“DAHA SAMİMİ GÖRŞÜME İMKANI SAĞLIYOR”

Her hafta düzenli olarak yapılan hasta ziyaretlerine katılan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu Evde Hasta Ziyaretleri sayesinde hasta ve yakınları ile birebir ve daha samimi bir ortamda görüşme imkânı bulduklarını belirterek, “Kurumlarımızdan sağlık hizmeti alan hastalarımızın fikirlerini ve isteklerini kendi ağızlarından dinliyoruz. Bu yolla sadece sağlık durumları ile bilgi almakla kalmayıp, memnuniyetlerini ve kurumlarımızdan beklentilerini öğrenebiliyoruz. Öyle ki, hastalar ve hasta yakınları bazen, bizlerin hiç göremeyeceği aksaklıkları gözlemleyebiliyorlar. Ziyaretler sırasında bunları öğrenme fırsatını yakalıyoruz. Sayın Bakanımızın başlattığı bu uygulama sayesinde hastanelerde hasta memnuniyeti konusundaki hedeflerimize ulaşmak için büyük bir adım atmış oluyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.