TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova-Birlik Mahallesi

Bugün sizler için Bornova’nın Birlik Mahallesi’ndeyiz.  Bornova’nın eski mahallelerinden birisi konumunda olan mahallemizin muhtarı ise Sami Akdağ.  Mahallemizin nufüs yoğunluğunu göçmen vatandaşlar oluşturuyor. Ekonomik olarak orta gelir ve altı vatandaşların çoğunlukta yaşadığı mahallemiz için sıcakkanlı insanların yaşadığı bir semt diyebilirim. Mahalleye ilk girdiğinizde dikkatinizi çeken unsurlardan birisi sokaklarının çok fazla dar olmasıdır. Çarpık kentleşme burada da karşımıza çıkıyor. Mahallemizin başlıca sorunu ise kilit taşlarının çökmesi sonucu oluşan problemler. Bu konu hakkında vatandaşlardan çok fazla şikayet aldıklarını belirten Akdağ, kilit taşlarının bakımlarının yapılmasını

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova-Birlik Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda ki bugünkü durağımız Birlik Mahallesi. Mahallemizin idari sınırlarına bakıldığında batısında Meriç; güneyinde Zafer; doğusunda Işıklar; kuzeyinde ise Koşukavak bulunuyor. Mahallemizde çoğunlukla göçmen ve boşnak asıllı kişiler yaşıyor. Mahalle sınırları içerisinde Vedide Baha Pars İlköğretim Okulu, Mimar Sinan Endüstüri Meslek Lisesi ve İzmir Mesleki Eğitim Merkezi gibi devlet kurumları bulunuyor. Mahallemizin muhtarı ise iki dönemdir bu görevde olan Sami Akdağ. İzmir’de her yerde karşımıza çıkan çarpık kentleşme bu mahallemizde de ortaya çıkıyor. Dar sokaklar nedeniyle araçlar geçmekte zorluk yaşıyor. Ziyarette bulunduğumuz en sorunsuz mahallelerden birisi olan mahallemizin küçük de olsa problemleri bulunuyor. Bunların başında kilit taşlarının sık sık çökmesi sonucu oluşan sorunlar. Bu sorunun çözülmesini isteyen Akdağ diğer sorunlarının ise bir türlü gelmeyen doğalgaz olduğunu belirtti

Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

Mahallemizde muhtar olmadan önce de aza olarak hizmette bulunuyordum. Vatandaşlar tarafından muhtar olma yönümde telkin gelince bende adaylığımı koydum ve seçimleri kazandım. Bunun sonucunda da iki dönemdir görevimin başında bulunuyorum.

YOLDA ÇÖKMELER

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemizin şu an için görünen en büyük sorunu kilit taşlarının çok çabuk deforme olmaları ve bunun sonucunda çökmelerin meydana gelmesidir. Bu konu hakkında mahalle sakinlerinden çok sayıda şikayet almaktayız. O çöküklerde oluşan su birikintileri insanlar için engel teşkil etmektedir. Belediye bu çökmeleri düzeltmeye geliyor ama bu çökmelerin önüne geçilecek bir şey bulunması gerekmektedir.

“HİZMET BEDELİ ALINMASI YANLIŞ”

Mahallemizin bir diğer sorunu ise doğalgaz problemidir. 2009’da imza toplayıp İzmir Gaz’a verdik. O zamankinden bir sonuç alamadık. Şimdi tekrardan başvuruyoruz. Bize herkesin kişisel olarak başvuracağını söylediler. Ben kendim bizzat başvurmaya gittim 900 lira gibi bir para isteniyor. Bunun yarısı abone parası yarısı ise hizmeti getirme bedeli olarak kesiliyor. Ben buna itiraz ettim. Böyle bir şey olabilir mi? bir özel şirket para kazanmak için belli bir yatırım yapacak ve bunun parasını da o halktan alacak. Ben bu durumu kabul etmedim. Burada yaşayan mahalle sakinlerine de o parayı vermemeleri gerektiğini söylüyorum.

Mahallemizde terkedilmiş ve sahipsiz arabalar bulunmaktadır. Bu araçlar mahallemizde hem kötü görüntülere neden oluyor hem de içinde yasak maddeler tüketilmektedir. Bu araçların mahallemizden kaldırılmasını istiyorum.

KÖPEKLER SALDIRIYOR

Mahallemizde yer alan başıboş köpekler nedeniyle mahalle sakinleri büyük zorluklar yaşamaktadırlar. Özellikle sabah namazı için camiye gelen cemaatler bu köpeklerin saldırılarına uğramaktadır. Bu köpeklerle ilgili şikayetlerimiz oldu ama köpekte küpe varsa bir şey yapamayacaklarını belirtiyorlar.

Mahallemizde bir sosyal tesis bulunmamaktadır. Mahallemizin sakinleri aile olarak gidip oturabilecekleri bir mekanın eksikliğini hissetmektedirler. Belediyeden bu konuda bir talebimiz var. Mahallemize bir sosyal tesis yapmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız kahvehaneler yerine bu sosyal tesislere gelip aileleriyle vakit geçirebilirler.

Mahallemizin sınırları çok kötü bir şekilde çizilmiştir. Aynı sokakta evler bir kaç mahalleye ayrılabilmektedir. Daha önce bizde olan alanlar seçimlerde diğer mahallelere verildi. Bunun yanında TEDAŞ ile ilgili sorunlar yaşamaktayız. Mahallemizde yaşadığımız sıkıntıların sorunları uzun bir sürede gideriliyor. 186’yı arıyoruz bize sıra olarak çok ileriyi veriyorlar. Bunların düzeltilmesi gerekiyor.

“POSTACI YAPTILAR”

Peki muhtarların sorunları nelerdir?

Ben emekliyim ama emekli olmayanlar kendi sigortasını kendi ödemek zorunda kalıyor. Devlet bize 870 TL veriyor ve bunun yarısı bağkur ödemesine harcanmaktadır. Nufüs müdürlükleri muhtarlığın elinde olan evrakları aldığı niçin muhtarların gelirleri ortadan kalktı. Bunun dışında muhtarlar postacı konumuna indirgenmiştir. Bize bırakılan postalar bizleri çok fazla sıkıntıya sokmaktadır. Bu bırakılan posta evraklarının içinde savcılık kağıtları da olabiliyor ve insanlar bu kağıtları neden aldığımızı bize soruyor. Bazısı ise postayı neden eve getirmediğimizi bize soruyor ve bu konuda insanlarla münakaşaya girmek zorunda bırakılıyoruz. Tebligat kanununda bir değişiklik yapılarak bu postaların bizden kalkmasını çok istedik. Bu konu hakkında yetkili mercilerle konuştuk. Çözüm bulunamıyor. Devlet yetkililerinin bu konuya daha duyarlı yaklaşmalarını istiyoruz.

“MUHTAR MAHALLENİN ABİSİDİR”

 

 

Mahalle için muhtar neyi ifade eder?

Mahalle için muhtar devletin birinci basamağıdır. Mahalledeki her sorun muhtara bildirilir bu yüzden muhtarlar mahalleler için önemlidir. Muhtarlıkların kaldırılması yanlış olur. Vatandaş muhtarlara çok basit ulaşabilmektedir. Muhtar mahallenin bir nevi abisi konumunda yer alır.

Sami Akdağ kimdir?

1958 yılında Kemalpaşa Bağyurdu’nda dünyaya geldim. Babam Yugoslavya göçmenidir. Evliyim ve üç tane çocuğum var. 1997 yılında Sümerbank’tan işçi emeklisi olarak ayrıldım. Emekli olduktan sonrada çeşitli işlerde çalıştım. Muhtarlıkta iki dönemdir çalışmaktayım.

 

Mahallenin künyesi:

Nüfus: 7500

Seçmen sayısı: 5700

Posta kodu: 35080

Cadde sayısı: 3

Sokak sayısı: 74

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.