TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Özgecan tez unutuldu”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Küçük yaşta kız çocuklarını ve kadınlarımızı kaçırarak, insanlık dışı muamelelerde bulunduktan sonra öldürenler için mutlaka ve mutlaka idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 08:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Özgecan tez unutuldu”

BBP Lideri Destici, BBP Kadın Kolları’nın İç Kale Oteli’nde düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Destici, yaptığı konuşmada, kadınların erkeklerle birlikte savaştığını söyleyerek, bütün zaferlerin kazanılmasında kadınların da erkekler kadar katkısı olduğunu belirtti.

Destici, Türkiye’yi yönetenlerin kadınlara hak ettiği yeri veremediklerini öne sürerek şöyle konuştu: “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınlarımız hatırlanır hale geldi, ağır bir şiddetle karşı karşıya kalındığında, ölümle sonuçlandığında hadiseler meydana geldiğinde kadının hakları dillendirilmeye başladı. En son yaşadığımız acılardan biri Mersin’de Özgecan'a yapılan muamele. Özgecan ne yaptı da, böyle bir muamele ile karşı karşıya kaldı. Daha bir ay olmadan Türkiye’nin gündeminden düştü. Hani toplumda onun adı yaşatılacaktı? Ona yapılan vahşi muamelenin tekrarlanmaması adına buradan Türkiye’yi yönetenlere sesleniyorum; Acaba hangi önlemi aldınız? 8 Mart Dünya Kadınlar gününde söyleyin.”

Kadının önemine değinen Mustafa Destici, şunları kaydetti: “Kadınımıza uygulanan şiddet ve cezaya yönelik yüksek, caydırıcı ceza getirilmesini öneriyoruz. Okullarda verilen eğitimimizin bu konuda ne kadar eksik olduğunu hayatın içerisinde çok net şekilde görüyoruz. Bunun yanı sıra okul dışı eğitim kurumlarında da eğitimin çok üst düzeyde verilmesini tavsiye ediyoruz, bununla ilgili yasal düzenlemelerin yapılıp, önüne geçilmesini istiyoruz. Küçük yaşta kız çocuklarını, kadınlarımızı kaçırarak, insanlık dışı muamelelerde bulunduktan sonra öldürenler için mutlaka ve mutlaka idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz.”

Destici, yaptığı konuşmanın ardından kadınlara karanfil dağıttı. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.