TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Diyanet Atatürk'e sansür uyguluyor"

Müftü kökenli CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Zaferi'nin şanlı komutanlarını ve askerlerini rahmet ve minnetle andığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Diyanet Atatürk'e sansür uyguluyor"

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

İhsan Özkes Meclis'teki basın toplantısında 2012 yılından itibaren camilerde okunan hutbelerde Atatürk isminin anılmadığını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan hutbelerde, Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmıyor. ‘Neden Atatürk anılmıyor’ diye sorduğumuzda, 'niçin anılmıyor diye sormak iyi niyetle bağdaşmıyor' cevabı veriliyor. 2012'den itibaren Atatürk'ün hutbelerde anılmasına sansür, yasak getirildi" dedi.

Özkes 13 Mmart tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan Çanakkale hutbesinde de Atatürk isminin geçmediğini anımsatarak,  “Atatürk'ün kurduğu Diyanetin Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı hutbede Atatürk'ü anmadığını” öne sürdü.

UÇAKTA MAHSUR KALDIK

15 Mart pazar günü 08.30 uçağıyla Ankara'dan Çanakkale'ye gittiğini belirten Özkes, “Havaalanına vardık, uçak yolcu indireceği yerde durdu, pilot, 'Tayyip Erdoğan'ın uçağının havaalanında olduğunu, Cumhurbaşkanı'nın uçağı hareket etmeden yolcuların indirilmemesinin istendiğini, bu nedenle yolcuları 10-15 dakika kadar bekleteceğini' söyledi. Cumhurbaşkanı geldi, protokol ile vedalaştı, uğurladılar, fotoğraf çekildi, uçağa bindi, uçak hareket etti ve biz ondan sonra uçaktan indik. Tayyip Erdoğan'ın istediği başkanlık sistemi gelirse, sanırım bundan daha beter uygulamalarla karşılaşacağız” dedi.

CHP'li Özkes, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ABD ziyaretinde cuma namazını Paterson kentinde bulunan New Jersey Ulu Cami'de kıldığını, orada konuşma yaptığını ifade ederek, “Davutoğlu'nun camiye geç gelmesi nedeniyle, namazı 30 dakika geç kıldıran imam cemaatten özür diliyor. Davutoğlu ve Erdoğan cumaya ne kadar geç giderlerse, ezan ve namaz da o kadar gecikiyor. Dışişleri Bakanı iken Van Ulu Camisi'nde partisinin belediye başkan adayını tanıtan Davutoğlu, Başbakan olunca mihraba geçiyor, siyaset yapıyor. Bu görüntüler 7 Haziran seçimleri öncesinde camileri siyasi arenaya dönüştüreceğinin sinyalleridir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.