TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİR BAYRAK KRİZİ DAHA

“Muhtarın Sesi” sayfamızda Çiğli’deki mahalle gezilerimiz devam ediyor. Bugün sizler için Atatürk Mahallesi’ndeyiz

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BİR BAYRAK KRİZİ DAHA

TANER UYANIKER

“Muhtarın Sesi” sayfamızda Çiğli’deki mahalle gezilerimiz devam ediyor. Bugün sizler için Atatürk Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise bu görevde ilk dönemini geçirmekte olan Günel Doğan. Mahallemiz ise bundan yedi yıl önce 2008 yılında kuruluyor. Çiğli’nin yüksek bir tepesine kurulan mahalle güzel manzarasıyla dikkat çekiyor. Mahalle ne kadar belli bir plan ve proje çerçevesinde kurulsa da sorunları bulunmakta. Mahallemizin en temel sorunu ise 3 yıl önce 8809/11 sokakta meydana gelen toprak kayması tehlikesinin hala günümüzde de ortaya çıkabileceği korkusu. Burayla ilgili ince göstermelik bir istinat duvarı konulduğunu söyleyen mahalle muhtarı Günel Doğan, “Bu duvar orası için yeterli değil, bu konuyla ilgili karar alınmış ihale aşamasındaymış, biz bunun hızlandırılmasını istiyoruz” dedi

Mahalleyi tanıttığımız ve mahallenin sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Çiğli’nin Atatürk Mahallesi’ndeyiz. Mahallemiz 2008 yılında kurulan çok yeni bir mahalle konumunda. Bu mahallemizin muhtarı ise ilk görevini yerine getirmekte olan Günel Doğan.  Görevini severek yaptığı her halinden belli olan Günel hanım mahallenin sorunlarını çözümlemek için var gücüyle çalıştığını söylüyor. Çiğli’nin yüksek bir tepesine kurulan mahallemizin manzarası ise eşsiz bir güzellikte bulunuyor. Mahallemizin dezavantajının ise çok şiddetli rüzgarların esiri altında olması diyebiliriz. Mahallemiz kooperatif tarafından gerçekleştirildiği için kentleşme anlamında çok fazla bir sorunu bulunmuyor ama her mahallede olduğu gibi bu mahallemizin de belli başlı problemleri bulunuyor. Bu sorunlarının başında 8809/11 sokakta meydana gelmesinden çekinilen toprak kayması. 3 yıl önce bu alanda bir toprak kayması meydana geliyor. İnce ve göstermelik bir istinat duvarı çekildiğini söyleyen mahalle muhtarımız Günel Doğan, burasıyla ilgili ihale aşamasına gelindiğini ve bu sorunun biraz hızlı olarak çözülmesini istediğini belirtti. Mahallemizde bunun dışında Atatürk büstünün olduğu yerde Türk Bayrağı’nın bulunmaması. Burasıyla ilgili yetkili mercilere isteklerde bulunduklarını söyleyen Günel, “Bayrakların maliyetinin yüksek olması nedeniyle karşılamayacaklarını belirttiler. O kadar para harcanıyor, Türk bayrağına mı para ayrılamıyor” dedi. Mahallenin asfalt, okul, pazar yeri gibi sorunları da mevcut.

Muhtar olma sürecinizi anlatabilir misiniz?

Mahallemizin ilk kurulduğu tarih olan 2008 yılında muhtarlığa adaylığımı koydum ve sadece 3 oy farkıyla seçimi kaybettim. Son seçimlerde çevremin ve benim isteğimle bir kez daha adaylığı koydum. Mahalle sakinleri beni 900 oy farkla başa getirdiler.

İSTİNAT DUVARI GEREKİYOR

Mahallenizin sorunları nelerdir?

3 sene önce 8809/11 sokakta bir toprak kayması meydana geldi. O bölgede 600 vatandaş yaşamaktadır. Orada çok ince ve göstermelik bir istinat duvarı yapılmış. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız oldu. Sonucunda oraya bir istinat duvarı yapılma kararı alındı. Şu an ihale aşamasında olduğu bize İzmir Büyükşehir ve Çiğli Belediyesi tarafından bildirildi. Bu aşamanın biraz daha hızlandırılmasını istiyoruz yetkililerden.

Mahallemizde imar yerleri bulunmasına rağmen bu alanlarla ilgili gerekli çalışmalar yetersiz durumdadır. Kooperatif mahalleyi yaparken park, alışveriş merkezi, yeşil alanlar yapılmamış. Biz bunlar için gerekli yerlere yazıları gönderdik. Bu alanların mahallemizde yer almasını istiyoruz.

Mahallemizde Toki ilkokulu bulunmaktadır. Bunun dışında başka bir okul yok. Bu ilkokulumuz oldukça büyüktür. Burası değerlendirilebilir. Bu okula ortaokul da ilave edilebilir. Böylelikle çocuklarımız mahallemizde eğitim görmüş olabilir.

TÜRK BAYRAĞI YOK

Mahallenin belli alanları dışında kalan yerler asfaltsızdır. Mahallemizin alt yapısı bitmiş ama asfaltlama yapılmıyor. Bu durumu yetkilere bildirdik. Bize cevap olarak programa alındığını söylediler. Biz de bu yolların bir önce yapılmasını istiyoruz.

Mahallemizin girişinde kavşakta Atatürk büstü bulunmaktadır. Bu büstün yanında ise bir bayrak direği bulunuyor. Rüzgarın burada sert esmesi nedeniyle oraya konulan Türk Bayrağı yırtılmış. Biz bu Türk bayrağı yerine yeni bir bayrağın konulmasını istedik. Nereye müracaat ettiysek hiç biri bu konuda yardımcı olamayacaklarını söyledi. Ne yazık ki bir Türk Bayrağı’nı dalgalandıramıyoruz.

Mahallemizde 80 adet TOKİ’nin dar gelirli vatandaşlar için yaptığı daire bulunmaktadır. İnsanlar oraya yerleştirildi ve kendi hallerine terk edildi. Valilik orada yaşayan vatandaşlara sahip çıkmamakta sorunlarıyla ilgilenmemektedir. O bölgenin çevre temizliği yapılmıyor. Bir düzensizlik hakimdir. Orayla ilgili güzel bir çalışma yapılması gerekmektedir.

Mahallemizde bir pazaryeri bulunmamaktadır. İmar planı çerçevesinde bir pazaryeri konmamış. Bir pazaryeri belirlenebilir ya da kapalı bir pazaryeri yapılabilir. Mahallemizin bu konuda ihtiyacı vardır ve yetkililerden bunun yapılmasını istiyoruz.

“VATANDAŞ HİZMETLERDEN MEMNUN”

Görev sürecinizden itibaren yapılanlar nelerdir?

İlk yaptığım şeylerden birisi Evka-5 son durağına gelen 446,346,810 numaralı otobüslerinin güzergah hatlarında değişiklik yapılmasını sağlayarak mahallelinin ulaşım konusunda rahat bir nefes almasını sağladım. 8890/12-13 sokaklarda istinat duvarının üstünde yer alan korkulukların boyanmasını ve onarılmasını sağladım. Mahallenin içerisine 13 tane kapalı durak koyulmasını sağladım. Mahallemizde alışveriş merkezinde sorun yaşanıyordu. 2 tane alışveriş merkezi açılmasında öncü olarak böyle sorunun ortadan kaldırılmasını sağladım. Mahallemizin bölge bölge her alanı temizlendi. Mahallemizde yer alan ve bakımları gelen ağaçların budama işlemi gerçekleştirildi. Mahallemizde yer alan İzkent Parkı’nın çocuk oyuncaklarını değiştirdik. 8930/1 sokak üzerinde bulunan ve TOKİ İlkokulu’nun karşısında olan molaz yığınının kaldırılması sağladık. Bu alanı şimdi otopark haline getirdik. Görevime geldiğim günden bugüne kadar mahallede köklü değişiklikler gerçekleştirildi. Vatandaşlar bu hizmetlerden gayet memnundur. Bende sizin aracılığınızla Çiğli Belediyesi’ne ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim.

Günel Doğan Kimdir?

1965 Bulgaristan doğumluyum. Makine teknikeriyim. Evli ve 2 çocuk sahibiyim. 1989 yılında zorunlu göçe tabi tutularak buraya yerleştik. 1990 yılından beri ise Çiğli’de ikamet etmekteyim. 1994 yılından itibaren Çiğli Belediyesi’nde görev yapmaya başladım. Halkla ilişkiler ve Fen İşleri Müdürlükleri gibi çeşitli alanlarda hizmette bulundum. Muhtarlık adaylığımı mahallenin kuruluşunda vermiştim ve üç oy farkla seçimi kaybettim. Belediye’deki görevlerim sürecince engelliler masası, sıcak yemek, evde temizlik gibi projelerin içinde bulundum.  Bir nevi muhtarlık görevi gibi icraatlarda bulundum. Son seçimlerde ise 900 oy farkla iş başına geldim.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 15000

Mahallenin seçmen sayısı: 8000

Mahallenin posta kodu: 35690

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin sokak sayısı: 43

Mahallenin muhtarı: Günel Doğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.