TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Obama ile arasında geçtiğimiz gün 60 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşme, Beştepe'de Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı'nın resmi ziyareti vesilesiyle düzenlenen karşılama töreni öncesinde yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının, Ankara tarafından yapılan arama ile gerçekleştiği belirtilen görüşmede Yemen ve Ukrayna konularının yanı sıra DEAŞ ile mücadele konusunda devam eden işbirliği, Irak ve Suriye'de barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürütülen ortak çabalar ele alındı. İki liderin, Suriye ile ilgili olarak, 'Eğit-Donat' programı kapsamında ılımlı Suriye muhalefetini destekleme, yabancı savaşçıların söz konusu ülkeye sızmasını önleme konularında işbirliğini artırmaya yönelik çalışmalar hakkında da görüş teatisinde bulundukları ifade edildi. Alınan bilgiye göre Başkan Obama, görüşme sırasında, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan ülkemize sığınan yaklaşık 2 milyon insana ev sahipliği yapmasından ve yabancı savaşçılarla mücadele konusundaki katkılarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza takdir ve teşekkürlerini iletti. 

Yemen ve Ukrayna'daki son gelişmelerin, ayrıca İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin ele alındığı görüşmede iki lider, anılan meseleler ve diğer bölgesel konularda önümüzdeki süreçte de yakın işbirliği içerisinde birlikte çalışma hususunda mutabık olduklarını teyit etti. (DHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.