TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Seçim

Empati Sakatlar Genel Başkanı Murat Pekdilber, CHP’nin İzmir’de gerçekleştirdiği önseçimde gerekli düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle çok sayıda engellinin oy kullanamadığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelli Seçim

ONURHAN ALPAGUT

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önseçiminde engelliler vatandaşlar yaşanan güçlüklerden dolayı oylarını kullanamadılar. İzmir 1. ve 2. Bölge’de oy kullanmak isteyen ortopedik engelli ve nefes darlığı çeken hastalığa sahip engelliler, çeşitli mimari sorunlar nedeniyle sandığa gidemediler. Binaların yüksek ve asansörsüz olması bu sebeplerden bazılarıydı. Empati Sakatlar Genel Başkanı Murat Pekdilber, yaşananları şu şekilde anlattı: “Yaşanan sorun üyelerimiz kanalıyla bizlere ulaştığında bizde bu duruma çözüm önerileri üretmeye başladık. Yüksek Seçim Kurulu ve Hakem Heyeti ile görüşmeler başlattık. Ancak Yüksek Seçim Kurulu Hakem Heyeti ve görevlilerin gerekçe ne olursa olsun sandıktan ayrılmama kararı aldığını belirtti. Tabi durum böyle olunca sandığın engelli seçmenin ayağına indirilmesi mümkün olmadı. Bizde bu duruma istinaden birinci derece yakınlarının oy kullanmasını önerdik bu talebimiz kabul edildi. Ortopedik engelli arkadaşlarımız 1. derece yakınlarını çağırdılar. Ancak oy kullanma süreci başladığında ne yazık ki onlarda sandıktan geri çevrildiler.”

BUGÜN BURADA BİR KEZ DAHA ENGELLENDİK

Yaşanan bu durumu kınayan Pekdilber, yaşananlardan CHP’yi sorumlu tuttu. Pekdilber, “Bu durumla birlikte ortaya içler acısı bir tablo ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlıkları ne yazıktır ki kendileri bile engelli seçmenlerin sayısını, niteliklerini ve yerlerini bilmemektedir. Eğer, İzmir CHP örgütü engelliler hakkında ciddi bir çalışma yapsaydı bugün biz bu siyasi engellerle karşılaşmazdık. Bu konuda kesinlikle kasıt aramıyorum ama bizlerin desteklediği adaylar seçimi az bir fark ile kaybederlerse bunun sorusunu kim cevaplar bilemiyorum. Son tahlilde buradan başta CHP İl Başkanı Bedri Serter olmak üzere tüm ilçe yöneticilerine sesleniyorum. Sosyal devlet anlayışından bahsediyorsanız gereğini eksiksiz olarak yerine getirmek zorundasınız. Getiremiyorsanız bu işin başını çekmeyeceksiniz. ‘Bu bizden değil’ zihniyeti yerine liyakat esas alınmalıdır. Sosyal olurken demokrat, demokrat olurken sosyal olmayı unutanlar artık CHP çatısında yönetici sıralarını terk etmeliler. Engelli arkadaşlarım bugün bir kez daha engellenmişlerdir. Ama utanılacaksa eğer onlar değil onları engelleyenler utanmalıdırlar” şeklinde konuştu.

CHP’Yİ UYARDI

7 Haziran’a dikkat çeken Pekdilber, bu yaşananlardan sonra CHP’yi uyardı. Pekdilber, “Karanlığın büyümemesi adına 7 Haziran’da oy kullanmak isteyen engelli sosyal demokratlar güç birliği yapma kararı almışlardır. Ve bu aksaklıklar düzeltilmediği takdirde Cumhuriyet Halk Partili engelli ve onların birinci derece yakını seçmenler gereğini yapacak belki de CHP İzmir’de en büyük dersi alacaktır” dedi ve ekledi: “Bugün yapılan seçimin tüm Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ancak Allah kimseyi zihniyet engelli, saygı engelli yapmasın.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.