TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçi bedeni kum torbasından değersiz

Kaldıraç ve İşçi Gazetesi okurlarından Beyhan Postalcı, Alsancak’ta yaptıkları eylemde 13 Mayıs’ın, vatandaşın Soma’da katledilen madenciler için sokaklara döküldüğü gün olduğunu hatırlatarak devlet diktasının bu katliama ‘fıtrat tarifi’ adlandırması vermesi akıl almaz bir haldir açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2015 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşçi bedeni kum torbasından değersiz

NİLGÜN TAZE

İşçi cinayetlerinde her geçen gün onlarca insanın ölmeye devam ettiğini ve halkın iktidar için kum torbası olmaya mecbur bırakıldığını belirten Postalcı, totaliter yöneticilerin vatandaşın kanı üzerinden ceplerini doldurmaya devam ettiklerini belirtti.  Soma katliamının bu sistemin somutlaştığı bir gün olarak kendini gösterdiğini belirten Postalcı, “Yüzlerce madenciyi göçük altında daha fazla kar uğruna gözlerini dahi kırpmadan gömmüşlerdir. O zamanlarda yapılan açıklamalarda ise bunun bir ‘kader’ olduğu ve bu işin ‘fıtrat’ında olduğunu açıklamışlardır. Evet, onların fıtratı budur. Daha fazla kar uğruna insanları öldürmektir. Öldürdükleri insanlar onların fıtratında daha fazla ceplerini doldurmuşlardır. Tuzla’da ise bir işçi bedeni kum torbasından değersiz olup, daha az maliyetli denek olarak katledilmiştir. Tüm bunların yanında katledilen işçilerin sesi, yüreği olmaya giden insanlara ise devlet azgınca saldırarak gözaltına alıp yargılamıştır. Bu bize göstermiştir ki katliamlar ve cinayetler onların hakkıdır. Katliamlarına karşı sokağa çıkmak dahi yasaktır. Çünkü işçi cinayetleri devlet fıtratıdır. 2014 yılı boyunca raporlara yansıyan en az işçi cinayetleri sayısı 1886’dır. Her geçen gün biz işçiler ve emekçiler kelle koltukta çalışarak öldürülüyoruz” dedi.

GÖSTERMELİK ADALET OYUNLAR

Yüzlerce madencinin katledildiği Soma katliamının ilk davasının görüldüğünü ifade eden Postalcı, “Görülen dava bize gösteriyor ki gösterme sanıklarla dava kaçırılmaya çalışıldı. Patronların yargılanmadığı ve devletin hiçbir konumda sorumlu tutulmadığı adliye davalarında göstermelik adalet oyunları döndürülüyor. Bizler Soma holding patronlarının, devletin hiçbir gerekçe gösterilmeden sorumlu olarak tutulmasına karşı buradayız. Gerçek katiller o günlerde de bildiğimiz gibi bu katliamı ‘fıtrat’ ve ‘kader’ olarak tarifleyenlerdir. Yüzlerce madenciye mezar olan madenin patronlarıdır Soma’nın faili. Bizler katillerin her daim peşinde olacağız. Nasıl ki 13 Mayıs 2014 günü sokakları her bir katledilen madencinin sesiyle doldurduysak bu davanın da takipçisi olarak katledilen işçilerin, bizlerin sesi olmaya devam edeceğiz”  açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.