TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitaba gösterilen ilgi mutluluk verici

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican bu yıl 20’incisi düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı’nı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kitaba gösterilen ilgi mutluluk verici

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Fuarda Hamza Uğurlu, Baki Evkaralı ve Metin Karabaşoğlu’ndan imzalı kitaplarını alan Delican, son olarak eski Devlet Bakanı Işılay Saygın’ın  ‘Hizmete Adanmış Bir Ömür’ isimli kitabını imzalattı.  

İzmir Kitap Fuarı’na ilginin her yıl arttığına şahit olduğunu ve bundan bir İzmirli olarak büyük mutluluk duyduğunu belirten Delican, Türk Edebiyatının dünya çapında önemli isimler yetiştirdiğinin altını çizdi.

Türk yazarlarının verdikleri birbirinden değerli eserlerle yoksulluğa, cehalete, kavgaya her türlü ayrımcılığa ve eşitsizliğe karşı büyük bir mücadele verdiklerini söyleyen Delican, “Sait Faik’ten Orhan Kemal’e, Nazım Hikmet’ten Necip Fazıl’a, Kemal Tahir’den Tarık Buğra’ya kadar Türk Edebiyatının bütün büyük kalemleri ölümsüz eserler verdiler. Kahramanlarına hep adaleti ve eşitliği söylettiler. Bir bakıma önce onlar dünya beşten büyüktür dediler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk Edebiyatı’nın adalet ve eşitlik üzerine verdiği şaheserlerini iktidara taşıyan isim oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan toplumsal adaletsizliklere, yoksulluğa ve sömürüye küresel düzeyde ‘Hayır’ dedi. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek, Türk Edebiyatının hak ve adalet için mücadele eden ölümsüz kahramanlarını haklı çıkardı. Bizler de daha çok okuyan, daha çağdaş, daha adil ve daha müreffeh bir ‘Yeni Türkiye’ hedefiyle dünyanın bütün mazlum insanlarının hayatını kolaylaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.