TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Müzeyyen’ yine sahnede

18 Mayıs Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu, 26 Mayıs Fuar Gençlik Tiyatrosu ve 1 Haziran İzmir Sanat sahnelerinde ücretsiz olan etkinlikler saat 20:30 da başlayacak

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Müzeyyen’ yine sahnede

ANIL YIKGEÇ - İzmir Kent Konseyinin katkılarıyla LAB Alternatif Sanatlar Laboratuarı’nın hazırladığı ‘Müzeyyen isimli oyun yeniden sahne alıyor. 18 Mayıs Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu, 26 Mayıs Fuar Gençlik Tiyatrosu ve 1 Haziran İzmir Sanat sahnelerinde ücretsiz olan etkinlikler saat 20:30 da başlayacak.

Türk sanat müziğinde kendine özgü ifade tarzını yakalayan ve müziği sanat otoritelerinin de ötesinde halk tarafından kabul gören; Cumhuriyet’in divası Müzeyyen Senar, hayatı, müziği ve onu ‘Müzeyyen’ yapan tüm özellikleriyle modern dans adımlarıyla onurlandırılıyor. Sanatçı Fırat Neziroğlu tarafından geliştirilen eser, sanatçının sadece sanatı, hayatı ve yaşadıklarının değil bir dönemin sanat ve estetik anlayışı, kültür yapısı ve değişimini de sahneye koyan bu özgün modern dans gösterisi, günümüz insanlarının geçmiş dönem hayatlarına tanıklık etmelerine ve özleriyle bağ kurmalarına da olanak sağlıyor.

HİÇBİRİ PROFESYONEL DEĞİL

Gösterinin en büyük özelliklerinden bir diğeri ise 23 dansçının hiçbirinin profesyonel dansçı olmaması ve halktan insanlarla temsilen gerçekleştirilecek olması. Bu sayede halkın baş tacı yaptığı Müzeyyen Senar, halkın diliyle ve halkın içinden çıkan ritimle yeniden hayat bulacak ve sanatla insanların kusursuz buluşmasına tanıklık edecek.

Yönetmenliğini ve koreografisini Fırat Neziroğlu’nun yaptığı gösterinin liberettosunu Arzu Söğüt, dramatik yapı tasarımını Burcu Gülcan Değirmenci & Damla Polat, müziğini Elis Dubaz (Solist), Ricardo Moyano (Gitar), Sema Moritz, Ünol Büyükgönenç, Can Gox ve Şirin Pancaroğlu, ışık tasarımını Oktay Kanca ve kostüm tasarımını Ayten Huzur Öğütçü yaptı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.