TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“12 Eylül'ün izlerini silmeden Menderes'in hakkını veremeyiz”

Başbakan Ahmet Davutoğlu Yassıada'da Demokrasi ve Özgürlük Adaları Temel Atma Törenine katıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“12 Eylül'ün izlerini silmeden Menderes'in hakkını veremeyiz”

Yassıada ve bitişiğindeki Sivriada'yı müzeye dönüştürecek proje için adaya giden Davutoğlu, “Bütün siyasi kadrolara buradan, Yassıada'dan seslenmek istiyorum. Gelin hep birlikte milli iradeyi savunma konusunda taviz vermeyelim. Gelin 12 Eylül darbe Anayasası’nın izlerini tümden ortadan kaldıralım" dedi.

12 Eylül darbesinin izlerini tümüyle silmeden Adnan Menderes'in hakkını vermiş olamayacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Türkiye bir daha hiçbir şekilde böyle bir darbe görmeyecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, 27 Mayıs bir daha tekerrür etmeyecek, izin vermeyeceğiz. Bugün bir savcının bizi bununla tehdit etmesi daha karşılığı olmayan bir husustur" diye konuştu.

"RUHLARINA TANZİM VE HÜRMET İÇİN ALKIŞLAMAYALIM"

Konuşmasına başlarken katılımcılardan alkışlamamaları ricasında bulunan Başbakan, "Onların ruhlarına tanzim ve hürmet için alkışlamayalım" dedi.64 yıl önce bugün Demokrat Parti’nin iktidara geldiğini hatırlatan Davutoğlu,"Modern tarihimizde milli irademizin doğrudan tecellisi şeklinde halkımızın iktidara gelmesiydi. Ondan sonraki bütün seçimlerde DP öncülerinin payı vardı" dedi.

“12 EYLÜL'ÜN İZLERİNİ SİLELİM”

Bütün yaşananlardan çıkarılacak dersin, “Özgürlükler ya hep birlikte savunulur ya da hep birlikte kaybedilir" olduğunu söyleyen Davutoğlu," Bütün siyasi kadrolara buradan, Yassıada'dan seslenmek istiyorum. Gelin hep birlikte milli iradeyi savunma konusunda taviz vermeyelim. Gelin 12 Eylül darbe Anayasasının izlerini tümden ortadan kaldıralım. Darbecinin de vefat ettiği 12 Eylül darbesinin izlerini tümüyle silmeden Adnan Menderes'in hakkını vermiş olamayız. Türkiye bir daha hiçbir şekilde böyle bir darbe görmeyecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, 27 Mayıs bir daha tekerrür etmeyecek, izin vermeyeceğiz. Bugün bir savcının bizi bununla tehdit etmesi daha karşılığı olmayan bir husustur” diye konuştu.

"OTELLER EĞLENCE MAKSATLI KULLANILMAYACAK"

Adayı bir barış merkezi olarak kullanmak istediklerini söyleyen Başbakan, "İstanbul'da bir barış merkezi kurma kararımız vardı. Arabulucular dostları diye 50'ye aşkın ülkenin katıldığı BM'ce de tanınmış bir inisiyatif geliştirdik. Dersaadeti barış merkezi yapmak istiyoruz. Kesinlikle eğlence merkezi olmayacak. Şu mekanda yaşanan acılara hürmet esastır. Hiçbir şekilde oteller eğlence maksatlı kullanılmayacak. Sadece kongreye gelenlerin konaklayacakları yer olacak" diye konuştu.

"TBMM ADADA TOPLANSIN" ÇAĞRISI

Konuşmasının sonunda bir öneride de bulunan Davutoğlu, "Muhalefet partilerine şimdiden çağrı yapıyorum. Yapı tamamlandığında TBMM sembolik olarak Yassıada'da toplansın. Bir daha TBMM'ye kimsenin kilit vuramayacağını göstermek için her 27 Mayıs'ta burada özel bir celse yapalım" dedi.

“SAVCI KENDİNİ YASSIADA HAKİMİ ZANNEDİYOR”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Muğla mitinginde yaptığı konuşmada, HSYK tarafından meslekten ihraç edilen savcılardan Celal Kara'nın, "AK Parti hükümetinin sonunun, Adnan Menderes'in sonu gibi olacağını" söylediğini belirtti.

AK Parti'nin tehditlerden yılmayacağına dikkati çeken Davutoğlu, "Bu savcılardan biri diyor ki 'Bu iktidarın sonu da Adnan Menderes'in sonu gibi olacak.' Bizi tanımıyor bunlar. Zannediyorlar ki biz tehditten yılar, onların bu sözleri karşısında geri adım atarız. Biz tehdide boyun eğer miyiz? Biz bu yola gerektiğinde kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama baş eğer miyiz? Darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere hiç biz yol verir miyiz? Bu kendini bilmez savcı, kendisini Salim Başol zannediyor, Yassıada hakimi zannediyor. Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa, canımız başımız üzere" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında partisinin Muğla mitinginden sonra Aydın’a geçerek vatandaşlara hitap etti. (DHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.