TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Ata'sına koştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Yol Koşusu gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Ata'sına koştu

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 09:00’da başlayan koşuya Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcular ve vatandaşlar katıldı. Koşu alanına erken saatlerde gelen sporcular belediyenin kendilerine verdiği numara ve t-shirtleri giyerek ısınmaya başladılar. Büyük Bayanlar, Büyük Erkekler ve Gençler kategorisinde yapılan koşuya toplamda 300 sporcu katıldı. Başta Eker Ayran, Hugo Boss, Arkas Şirketler grubunun çalışanlarının da bulunduğu koşuda parkur olarak Cumhuriyet Meydanı- Göztepe İskele-Cumhuriyet Meydanı seçildi. Yarışmacılar bu parkurda  on bin metre koştu. Dereceye giren sporculara başta kupa ve para ödülü olmak üzere törenle ödülleri dağıtıldı. Ayrıca koşuyu tamamlama başarısı gösteren sporculara da günün bir anısı olarak madalya verildi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koşu alanında hazır bulundurduğu sağlık ekipleri, kumanya servisi ve su istasyonu sporculara koşu öncesi ve sonrası tam destek verdi.

“DAHA BÜYÜK KATILIMLAR BEKLİYORUZ”

Günün anlam ve önemi hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Dr. Sırrı Erdoğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak spor faaliyetlerinde her zaman yer alacağız. Özellikle Milli günlerimizi ve tarihimizi ilgilendiren günlerde mutlaka vatandaşlarımızla buluşacağız. Bu koşu bir ilk oldu. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlarımız Atalarına koştular. Gerek bu koşumuzda gerek bundan sonraki koşularımızda daha büyük katılımlar bekliyoruz” dedi.

19 Mayıs Yol Koşusuna katılan sporcular ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonun harika olduğunu ve her şeyin dört dörtlük geçtiğini belirtti. Ayrıca katılımcılar İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan bu tür spor faaliyetlerinin daha sık gerçekleşmesini istediler. Koşuyu herkesin tamamlamasından sonra gerçekleşen ödül töreninin kategorilerde sporculara ödülleri takdim edildi. Büyük erkekler ver bayanlar kategorisinde birinciye 300 TL, ikinciye 200 TL ve üçüncüye 100 TL para ödülleri layık görülerek beraberinde kupaları verildi. Genç erkekler ve bayanlar kategorisinde ise birinciye bin 500 TL, ikinciye bin 250 TL, üçüncüye de bin TL para ödülü verildi.

KUTU KUTU KUTU

Koşu sonrasında kategorilerde sıralama ise şu şekilde oldu:

Büyük Erkekler

1. Kefyal Endaja

2. Hasan Turgut

3. Sait Özdemir

Büyük Bayanlar

1. Duygu Boyar

2. Ece Bakıcı

3. Svetlana Shepaleva

Genç Erkekler

1. Cihat İlhan

2. Sait Güneş

3. Gültekin Er

Genç Bayanlar

1. Yağmur Aydoğan

2. Büşra Işık

3. Yağmur Aksu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.