TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti salonu terk etti

Konak Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis oturumu gerginlikle başladı. CHP’nin meclis öncesi düzenlediği grup toplantısı yarım saat uzayınca Başkan Pekdaş meclis salonuna geç kaldı. Gecikmeye tepki gösteren AK Partili meclis üyeleri salonu terk ederken, toplantı bugüne ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti salonu terk etti

A.FEYZİ MİRHANOĞLU

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın meclis toplantısına yarım saat geç kalmasına tepki gösteren AK Parti grubu toplantıyı terk etti. Gelişmeler üzerine meclis toplantısını erteleme kararı alan Sema Pekdaş, oturumun Çarşamba günü gerçekleştirilmesine karar verdi.

SALONU TERK ETTİLER

Önceki ay Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ayda da Buca Belediyesi’nde yaşanan tartışmalar sonrasında AK Partili meclis üyelerinin toplantıyı terk etmesi ile başlayan kriz bu ay da Konak’a sıçradı. Başkan Pekdaş’ın CHP grup toplantısı sebebiyle yarım saat geç kalmasına ve toplantının gecikmesine tepki gösteren AK Partili meclis üyeleri, aldıkları grup kararı sonrasında meclis toplantı salonunu terk ederek oturuma katılmadı.

AK PARTİ’DEN BİR TEK ERDOĞAN KALDI

Salona girişi sırasında AK Partili meclis üyelerine özürlerini ileten Başkan Sema Pekdaş, yaşanan gerginliklerin ardından meclis açılışını gerçekleştirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Ömür Şanlı, meclise ve AK Parti grubuna saygısızlık yapıldığını belirterek toplantıyı terk ettikleri açıklarken, salonda AK Parti adına tek meclis üyesi olarak Tevfik Erdoğan kaldı. Erdoğan’ın “Partim adına toplantıda kalıyorum, tek başıma hazırım” şeklindeki açıklamasına karşın, AK Partililerin tamamı salonu terk ederken, yaşanan gerginliğe CHP’li meclis üyelerinden sert tepkiler de beraberinde geldi.

PEKDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşananlar üzerine meclis toplantısına AK Partili üyelerinin de katılması gerektiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bu davranış Konak halkına karşı görev yapmamaktır. Burada birbirimizi terbiye etmeyelim. Halka karşı sorumluluklarımızı yerine getirelim. Ben salona girere girmez özür diledim. Biz birbirimize, Konak halkına ve İzmir’de yaşayan insanlara karşı sorumluyuz. Alacağımız kararlar Konak ilçesinin ve vatandaşların geleceğine yöneliktir. Bunlar basit kaprislerle geçiştirilemeyecek hususlardır. Birbirimize kapris yapmak değil, sorunların çözümü için çalışmak zorundayız. Benim demokrasi anlayışım gereği meclisi yapmayalım. Ben bu mecliste AK Parti grubunun varlığı önemsiyorum. Bu davranışı Konak halkının takdirine sunuyorum. Bu kararlar alınırken AK Partili üyeler de bu salonda olmalıdır. Bu davranışları beni çok üzdü. Yapılan bu hareket ilçe halkına saygısızlıktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.