TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faciaya çeyrek var

Karşıyaka’nın Gümüşpala Mahallesi’nde bulunan Ayla Hanım ve Bayrak apartmanlarının zemin katlarında, bölgede önceden yapılan çalışmalar nedeniyle başlayan çökmeler devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2015 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Faciaya çeyrek var

DAVUT İPEK - Karşıyaka Gümüşpala Mahallesi 7002 Sokak’ta bulunan Ayla Hanım ve Bayrak apartmanlarının zemin katlarında, 7000 Sokak’ta önceden yapılan çalışmalar nedeniyle başlayan çökmeler devam ediyor. Olaydan en çok etkilenenler ise yine arsanın üst sokakla bitiştiği yerde bulunan Ayla Hanım ve Bayrak apartmanlarının sakinleri. Apartmanlarının zemin katlarından bulunan bahçe kısmı, her geçen gün büyük bir facianın habercisi niteliğinde çökmeler meydana getiriyor. Olayın mağdurları olan Bayrak Apartmanı sakinleri konuyla ilgili şunları söyledi: “Sekiz aydır bu şekilde yaşıyoruz. Burada çalışmaları yürüten müteahhit kazı işlemlerinin ardından tehlikenin farkına vardı ve kendi makinalarını buradan çekerek arsayı bu şekilde bıraktı. Çalışmaların durdurulmasından sonra olan bizim apartmanlara oldu. Apartmanlarımızın zemin katlarında ve denize bakan yamaçlarında çökmeler meydana gelmeye başladı. Yaklaşık iki buçuk aydır apartmanlarımızın bahçelerinde çökmeler, kaymalar ve yıkımlar meydana geliyor. Şu an apartmanımızın zemin katları yaklaşık bir buçuk metre kadar içe doğru bir boşluk üzerinde duruyor. Burada çok büyük bir tehlike söz konusu.”

“GÖSTERMELİK İŞ YAPTILAR”

Apartmanların bahçe duvarlarındada yarıklar meydana geldiğini belirten apartman sakinleri şunları da kaydetti: “Duvardaki çatlaklar ve yarıklar her geçen gün daha büyüyor. Her gün biraz daha gözle görülebilen bir kayma ve çökmeyle karşılaşıyoruz. Bu olaydan belediyenin de haberi var. Herkes suçu birbirinin üzerine atıyor. Durum karmakarışık bir hal almaya başladı. İki hafta önce Dokuz Eylül Üniversitesi’nden bir profesör geldi ve buraları inceledi. Tam o gün belediyeden de gelenler olmuştu. Hemen malzemelerin buraya getirilip çalışmalara başlanacağı söylendi. Göstermelik olarak bir kamyonla biraz toprak getirdiler ve buraya yığdılar. Üzerinden neredeyse on beş gün geçti ve hala ortada olumlu bir sonuç yok. Son derece mağduruz. Durum gözle görünmeyecek gibi değil. Böyle devam ederse Allah korusun apartman bile çökebilir. Biz çok kötü etkileniyoruz bu durumdan, hatta kendimizi de geçtik, çocuklarımız çok kötü şekilde etkileniyorlar. Başvurmadığımız yer kalmadı. Buraya önce müteahhit geldi ve bu arsalardaki gecekonduları yıktı. Daha sonra durumun tehlikeli olduğunu gördü ve her şeyi olduğu gibi bırakıp gitti. Hala müteahhidi bekliyoruz. Durum her geçen gün daha da tehlikeli hale geliyor fakat müteahhit hala ortada yok. Belediyeden bize iki kere evleri boşaltmamız için yazı geldi. Bizlere beş yüz liralık bir yardım yapacaklarını ve akabinde evleri tahliye etmemiz gerektiğine dair yazılar aldık. Ama bu parayla zaten evleri bile taşıyamayız ki yeni bir eve çıkmaya kalksak ilk ayın kirasını ödeyemeyiz. Burada herkesin kendi tapulu binası, dairesi var. İnsanlar kredi çekerek ev aldılar buradan ve hala borçlarımız var. Bizleri önce mağdur ettiler, sonra da evlerden çıkın diyorlar. Belediye artık buraya gelsin ve müteahhitlerle görüşsün. Her an canımız burnumuzda yaşamak istemiyoruz. İlgili makamlara her türlü yazıyı yazdık, konuyla ilgili bilgi verdik. Ama hala sonuç alamadık.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.