TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar için “öz savunma gücü”

Van Milletvekili Aysel Tuğluk, kadınları korumak için ‘öz savunma gücü’ kuracaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 08:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar için “öz savunma gücü”

Hakkari’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen mitinge çok sayıda kadın katıldı. Burada konuşan Van Milletvekili Aysel Tuğluk, bugünlere gelmenin kolay olmadığını belirterek, “Kadınlar çok büyük bedel ve acı çekti. Ama direndik dağda, savaşta ve yaşamın her alanında. Bizleri bu duruma getirenleri sayıyla selamlıyoruz. 8 Mart kutlamalarını Kobani ve Şengal’e adadık. Kobani’de kadınlarımız kahramanca savaşıp şehit düştü. Kobani’de özgürlük yaşanmış ise kadınlar sayesindedir. Savaş ve barışta kadın yoksa orada barış yoktur. Eğer kadın varsa barış da vardır. Biz kadınlar çok çalışmalıyız. Kadınlar olarak çok çalışmalıyız, bakın hala dışlanıyoruz. Hala eve kapatılıyoruz. Her gün kadınlar şiddete uğruyor öldürülüyor” diye konuştu.

Kadınlar için öz savunma gücü kuracaklarını belirten Tuğluk, şunları söyledi: “Biz kadınların nasıl yaşayacağımıza siz karar veremezsiniz. Kadınlar bu kadar şiddet görürse biz özgür olamayız. Örgütlenmeliyiz. Erkeğin vahşetinden kurtulmak için kadınlar için öz savunma gücünü oluşturmak zorundayız. Kadına şiddet varsa öz savunma gücümüzle kendimizi savunmak zorundayız. O nedenle kadınlar olarak kendimizi savunmalıyız.”

“Barışa hazırız”

Öcalan’ın barışı sağlamak için elinden geleni yaptığını belirten Tuğluk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öcalan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor. Artık ölümlere, yok sayılmaya, kadınlar olarak yok diyoruz. Sevgili kadınlar, başaracağız ve bu topraklara barış ve özgürlüğü getireceğiz. Bu sürecin bir barış ve özgürlük ile sonuçlanması için çaba sarf ettik. Öcalan barışın devamı için mücadele ediyor. Heyetle yaptığı görüşmede bir daha barış süreci düşüncelerini Türk kamuoyuna sunmuştur. Öcalan ‘biz barışa hazırız, siz hazır mısınız’ diyor. ‘Daha fazla kan dökülmeden çözelim’ diyor. Devlet barış mesajına halen cevap vermiş değil. Hükümetin bir çözüm niyeti varsa adım atması gerekiyor. Biz kadınlar olarak barış ve demokratik çözümün yanında olacağız. Barışta kazanan kadınlar olacaktır. Eğer çözüme gelmezlerse bizde direnişimizi göstererek bu topraklara barışı getireceğiz.”

Fakiye Teyran Kültür Sanat Merkezi Erbana Grubu sahneye çıkarak şarkılar seslendirdi. (İHA/VAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.