TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kenan Evren son yolculuğuna uğurlandı

Kenan Evren, Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kenan Evren son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenazesi, Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürüldü. Cenazeye Mehmet Ağar, Çevik Bir, Işık Koşaner, Fenerbahçe eski başkan Ali Şen ve eski yönetici Nihat Özdemir ve az sayıda vatandaş katıldı. Evren’in ailesi tek tek taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazının kılınmasının ardındanimamın cenazeye katılanlardan helallik istediği sırada cemaatten helal olsun sesleri gelirken arka taraftan 2 kişi ise protesto ederek ‘Haram olsun’ diye bağırdı. Korumalar, protestoda bulunan 2 kişiye müdahale etti. Cenaze töreninde kısa süreli bir arbede yaşandı. Ayrıca “Doğunun Başbuğu” olarak bilinen ülkücü Yılma Durak'ın eşi Lamia Durak, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde Evren'in cenaze namazı sırasında imamın “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” sorusuna “Hakkımızı helal etmiyoruz” diye bağırarak tepki gösterdi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri Durak ve yanındaki bir kişiyi uzaklaştırdı.

“HERKES KENDİNDEN SORUMLU”

Törene katılan ve Kenan Evren’in ölümünden dolayı üzüntüsünü dile getiren eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, “En son geçen hafta konuşmuştum. Gayet iyi, Bodrum’a geleceğim diyordu. Böreği hazırla diyordu. Börek severdi, Rumeli böreğini. Hakkın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin” dedi. 

Cenaze törenine hükümet ve muhalefetten katılımın olmamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını da cevaplayan Şen, şunları kaydetti: “Herkes kendinden sorumlu. Herkesin bu ülkeye hizmet etmiş kişilerin, bu ülkede hiç kimsede mükemmel değil. Türk halkı yüzde 92’lerde oy verdi. Onayladılar hem Cumhurbaşkanlığını hem de yeni anayasayı. Bugün ülkemiz hala o anayasa ile yönetiliyor. Yüzde 92’yi de halkımız oy verdi.”

7 Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Gelenkurmay Başkanlığı’nda düzenlenen törenin ardından, Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Devlet Mezarlığı girişine kadar basın mensuplarının takip etmesine izin verilen cenaze töreninde, defin işlemi basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Türkiye'nin anıt park özelliğini taşıyan tek mezarlığı olan Devlet Mezarlığı'na defnedilen 4'üncü cumhurbaşkanı oldu. Devlet Mezarlığı'na daha önce 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit defnedilmişti. 
 (DHA/İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.