TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İstismarı, ayrımcılığı reddediyoruz”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Delican, kadınlara yönelik tüm istismar ve ayrımcılığı reddeden kadın ve erkeği bir ve eşit gören geleneğin temsilcileri olduklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İstismarı, ayrımcılığı reddediyoruz”

Ahmet TOPRAK

Delican Kadınlar Günü için yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kadın doğası gereği naif ve narindir. Kadınlar doğumdan ölüme kadar hayatın her yerinde, her anında, üretken, fedakar, çabalayan, başaran, destekleyen en güçlü varlıklarımızdır. Peygamber efendimiz (SAV) bundan yüzyıllar öncesinde Veda Hutbesinde kadınlarımızın haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve günümüzden bin 400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştur. Ayrıca, ‘Cennet annelerimizin ayakları altındadır’ diyerek, beşikten mezara kadar, annenin, kadının saygınlığını, önemini belirtmiştir. AK Parti Hükümeti olarak 13 yıla yaklaşan iktidarlığımızda kadınlarımızın sosyal haklarında önemli kazanımlara sahip olmaları için hassasiyetle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Çalışan kadınlarımızın, annelerimizin mevcut yasalar üzerinden sahip oldukları sosyal hakları geliştirmekte, kadınlarımızın toplumda varlığını her geçen gün güçlendirmekteyiz.”

ŞİDDET CEHALETTİR

Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılması ruhen, vicdanen, ahlaken, asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Delican, “Şiddetin her türlüsü cehalet anlamına gelmektedir. Bizler cehaletin evlerde, kurumlarda kısacası Türkiye'de yerinin olmadığını savunuyoruz. Kadına karşı şiddetle mücadelede, toplumun bütün bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, bizde varız diyoruz” ifadelerini kullandı. Kadınları bir gün hatırlayıp 364 gün unutanlardan olmadıklarına dikkat çeken Delican, “Kadınlarımızın sorunlarını tek başlarına değil erkelerin desteğiyle, el birliğiyle çaba göstererek, hep birlikte verilen mücadele sonucunda çözüleceğine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, bizler varlıkları ile onurlandığımız eğiten, yetiştiren bu yolda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.