TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“CHP olduğu sürece başkanlık sistemi olmaz”

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık sisteminin Türkiye için uygun olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “CHP olduğu sürece başkanlık sistemi olmaz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2015 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“CHP olduğu sürece başkanlık sistemi olmaz”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA CHP lideri Partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada başkanlık sistemi, yargıya müdahale nedeniyle hükümeti eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Önümüzde karamsar bir tablo olduğunu biliyorum. Ama babalarımız dedelerimiz  zor koşullarda mücadele verdiler.  Tek amaçları vardı. Güzel bir ülke bırakmak çocuklarına. Ve bunu da başardılar.

Anayasa nedir? Bir devletin çatısını çizen temel belgedir. Cumhurbaşkanı başbakan yürütme  organı gelir. Bizim anayasadan kaynaklanan sorunlarımız var mı elbette var. Çözülmeli mi evet. Ama anayasalar halkın oylarıyla kabul edildiği için herkes ona uymak zorundadır. Dolayısıyla temel belgedir ve herkes ona uymak zorundadır. Demokrasi bir kişinin egemenliğine asla izin vermemiştir bizim ülkemizde. Anayasa’da çok açık şekilde erkler ayrımı çok açık yapıldı.

Peki Türkiye gerçeği ne? Diyor ki Davutoğlu CHP’nin Türkiye gündemine ilişkin hiçbir sözü yok diyor.

Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir kişi görmedim.

“ÖN SEÇİM YAP”

Açıkça söylüyorum, gel milletin vekillerini millet kendisi seçsin. Gelir mi abisi izin vermez. Vesayet altında başbakanlık yapılmaz. Millet vekilini kendisi seçmeli niye izin vermiyorsun? Lider sultasını kim getirdi? 12 eylül darbesi. Demokrasiyi istiyorsan, millete inancın varsa milletin oyuna güveniyorsan, ona saygın varsa getir siyasi partiler yasasını değiştirelim. Getirir mi? Abisi izin vermez. O nedenle diyorum vesayet altında başbakanlık yapılmaz.

 “YARGIDAN NEDEN ŞİKAYETÇİ?”

Şimdi yargıdan şikayetçiler neden? Çünkü diktatörün istediği kararı vermiyorlar de ondan.

Yasama organı için ne diyorlardı milletin oyuyla geldi diyorlardır. Sonra vekillere ne dedi. Tuzluk…

Ben de vekillere milletin oylarıyla seçildiyseniz itiraz edin dedim. Tek ses çıkmadı. BU ne demektir yasa organı vesayet altında demektir. 50 ye yakın AKP’li vekiller Yüce Divan’a gitsin diye oy verdi. Yanında oturan arkadaşı hain dedi. Asıl hain o’dur yasama organına ihanet ediyor. Dört bakan Yüce Divan’a gönderilmedi.

 “ANAYASA ASKIYA ALINDI”

Bugün gelinen süreç çok farklı. Anayasa’sı askıya alınmış Parlamento ve Yargı yürütmenin kontrolü altında. Bu süreç biraz daha devam ederse halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır. Anayasa’nın Cumhurbaşkanı ile ilgili maddesi askıya alındı. Çalışmıyor. Cumhurbaşkanı çıkıyorsun meydan meydan konuşuyorsun. Ettiğin yemine bağlı kalmadın. Namus ve şeref kavramı bizim için çok önemlidir. Her türlü mücadele yapılır. Geleceksin parlamentoya kürsüde tarafsız olacağın konusunda  namus ve şeref üzerine and edeceksin. Parlamentodan çıkıp namus ve şerefi çöp sepetine atacaksın. Bunu kabul etmiyorum. Adam gibi adamsan namusuna da şerefine de sahip çıkarsın.

“ORTADOĞU’YA BARIŞ GETİRECEĞİZ”

Suriyeli kızlar Türkiye’de pazarlanıyor. Açlıkla karşı karşıyalar. Din iman edebiyatı yapıyorlar. Sizin dininiz imanınız nasıl vallahi merak ediyorum. CHP iktidarında, benim başbakanlığımda Ortadoğu’ya barış  ve huzur gelecek. Hiç kimsenin burnu kanamayacak. Türkiye yeniden bölgesinin en saygın ülkesi olacak. Bizim misyonumuz da vizyonumuz da budur.

“DEMOKRASİYİ BİZ GETİRECEĞİZ”

Türkiye iyi yönetilmiyor. Huzur yok. Herkesin kafasında ne olacak bu ülkenin hali diye soruyorlar.

Bizim görevimiz, Cumhuriyeti kuran partiyiz, Kul olmaktan çıkarıp vatandaş yaptı. Çok partili hayatı getiren partiyiz il ilçe başkanlarımız öldürüldü. Genel Başkanlarımız içeri atıldı. Ama dönüp geriye bakmadık. Üçüncü büyük dönüşümü yaptık bu ülkeye Sosyal Demokrasiyi getirdik. 4. Devrime hazırlanıyoruz. Bu ülkede kaybolan demokrasiyi ve özgürlükleri yeniden getirmek. Bu CHP olarak bizim boynumuzun borcudur.

“SANAL DÜŞMAN YARATIYORLAR”

17-25 Aralık’ta bir hükümetin devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Sonra dönüp CHP ve paralelciler iş birliği yapıyor dediler. Valileri, askerleri hakimleri tayin eden CHP’mi? Bakanını gönderdin ABD’ye ve “Bir emrin var mı” diye sordun. Sonra dönüp utanmadan CHP paralelcilerle işbirliği yapıyor dedin.

“İÇ GÜVENLİK BASKI YASASI”

İç güvenlik düzenlemesi 12 eylül yasalarını tahkim etmek istiyorlar. Sapan olursa 2, yılla tabanca olursa 1 yılla poşu olursa 4 yılla yargılanıyorsun. Bunların adaleti bu. Vatandaşlara sesleniyorum. Siz buna adalet diyorsanız oyunuzu AKP’ye verin. İç güvenlik yasasıyla milletin elini- kolunu bağlamak için getiriliyor. Hangi yasayı getirsen getir. Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım. Biz bunu kamu düzeninin sağlamak için getiriyoruz diyorlar. Hangi kamu düzeni? Valileri emniyet müdürlerini hakimleri istediğin yere atar tayin edersin., Bu hırsızlık düzenini korumak için getiriliyor.

250 bin polise sesleniyorum. Halkın polisi olacaksan senin oyuna talibim. Tespih tanesi gibi CHP iktidarı döneminde  dizilmeyecek. Oylarına talibiz polis kardeşim. Halkın ensesinde boza pişirmek için değil halk için görev yapıyorsun. O talimata uyma.

“TUTTURMUŞLAR BAŞKANLIK MODELİ”

Türkiye’nin bir dolu sorunu var ama Televizyonlarda sabah akşam başkanlık tartışması yapıyorlar. Havuz medyası en güzel başlığı atmış. Yürütme başkanlığa bağlanacak. Oraya çıktı yürütme işini yapamıyor. Onun için başkanlık sistemi olacak. Ben onun ne yürüttüğünü biliyorum. Daha önce  yani 1993 de Başkanlık ABD emperyalizminin bize dayatması diyordu. Ne oldu. Yürütme ellerinden gitti. Aile boyu bu işleri yapıyorlar. Bilal oğlan. Bunların bir de Başkan yardımcısı var. Süleyman Soylu. Ne kadar soylu bilinmez? AKP’ye geçmeden önce başkanlık sisteminin en son yapılması gereken iş olduğunu söylüyordu. Şimdi tam tersini söylüyor. CHP olduğu sürece başkanlık sistemi gelmez.

Sayın Baykal’ın sözüdür “Siyaset bana ne verecek değil, ben siyasete ne vereceğim” diyebilmektir siyaset. CHP işçinin köylünün emeklinin yanındadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.