TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşireler tükenme noktasına geldi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Hemşireleri, güvenlik görevlisi ve personel eksikliği nedeniyle angarya çalışmaya, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldıklarını açıklayarak kitlesel basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2015 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hemşireler tükenme noktasına geldi

EMİNE ŞEKER

Güvenlik görevlisi ve personel eksikliği nedeniyle angarya çalışmaya, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldıklarını söyleyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Hemşireleri Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasında hemşireler, hastane yöneticilerini üniversite hastanelerinde görev yapan hemşirelerin çalışma koşulları üzerine düşünmeleri ve hemşirelerin neden istifa ettiğini araştırmalarını, yaşanan sorunlara çözüm bulmaya davet etti.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Hemşireleri adına basın açıklamasını yapan SES İzmir İl Şube Kadın Sekreteri Dudu Çakır, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde hemşire, güvenlik görevlisi ve personel eksikliği nedeniyle çalışanların iş stresinin arttığını söyledi. Çakır, “İş hayatları daha da çekilmez hale gelmekte, tükenme noktasına gelen hemşirelerde yılgınlık ve mutsuzluk tablosu ortaya çıkmaktadır. Biz her hastanemizde artan iş yükü, angarya çalışma, maruz kaldığınız psikolojik ve fiziksel şiddete rağmen şimdiye kadar büyük bir özveri ve çalışma disiplini ile sağlık hizmeti üretmeye çalıştık. Ancak bıçak kemiğe dayandı. Hastanemizdeki sağlık otoritesi, üniversite hastanelerinde görev yapan hemşirelerin çalışma koşulları üzerine düşünmeli, hemşirelerin neden sürekli istifa ettiğini araştırmalı ve nedene yönelik çözümler aramalıdır. Ancak hastane başhekimliği sorunların çözümüne ilişkin şimdiye kadar hiçbir olumlu bir çaba göstermemiştir. Bizler hastalarımıza nitelikli bakım verebilmek ve aynı zamanda ‘özlük haklarımızdan ödün vermeden İnsani koşullarda çalışmak istiyoruz. Taleplerimizi dile getirip, sorunlarınızı duyurmak için buradayız” dedi.

TALEPLERİMİZ İNSANİ, VİCDANİ VE AHLAKİDİR

Sorunların çözümü için taleplerinin insani, vicdani ve ahlaki olduğunu vurgulayan Çakır, taleplerini şöyle sıraladı: “Hastanemizde uygulanan akreditasyon programına göre bir hemşirenin bakması gereken hasta sayısı araştırılmalı ve hemşireler hemşire başına düşen hasta sayısı kadar hasta bakmalıdır. Hemşire sayısının arttırılmasını ve fazla mesailerin kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca hemşire eksikliği bahane edilerek her mesaide farklı farklı birimlerde çalışmak istemiyoruz. Hastanemiz girişlerindeki güvenlik personeli eksikliği nedeniyle özellikle Yoğun Bakım ve Acil Serviste çalışan arkadaşlarımız başta olmak üzere hasta ziyaretinin yasak olduğu saatlerde hasta yakınlarının sözel, psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kalmaktayız. Bu yüzden güvenlik personeli sayısının ve yetkilerinin arttırılmasın istiyoruz. Özellikle gece nöbetlerinde personel eksikliği yaşanmaktadır. Personel eksikliğinin giderilmesini istiyoruz. Göreve başlayan hemşirelerin birçoğu sözleşmeli, 4B'li oldukları için ağır çalışma koşulları nedeniyle istifa edip başka hastanelere başvurmaktadır. İş güvenceli ve kadrolu çalışma şekli esas alınmalıdır. Servislerde hemşire dinlenme odası bulunmamakta yemek yeme, çay, kahve içme vb. ihtiyaçlarımız tedavi odalarında, tıbbı atıkların içinde giderilmektedir. Sağlık bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda servislere hemşire odası yapılmasını istiyoruz. Ağırlaşan çalışma şartları, artan sorumluluklar ve verilen emeğin değerlendirilmesi sonucunda yıllık izinlerde ek ödemelerin kesilmemesini, hafta sonu ve tatil günlerinde ödenen ücretlerin arttırılmasını istiyoruz. Nöbet koşullarında çocuk hastanesi eczanesinin açık bulundurulmasını ve eczaneden gelen ilaçların hastaların adına tek tek eczacı tarafından hazırlanmış olarak gelmesini istiyoruz, ayrıca ilaç ve malzemelerin ihale dönemi bahane edilerek bulunmaması tedavilerin aksamasına neden olmaktadır bu sebeple malzeme eksikliklerine çözüm getirilmesini istiyoruz. Kodlama, hasta yatış-çıkışı, telefonlara bakma gibi işlemler için her birime sekreter istiyoruz. Bizler tüm yönetici hemşirelerimizin bizim seçimimizle gelmesini ve yüksek lisans önceliğinin olmasını istiyoruz. Yöneticileri hastanemizde yaşanan sorunların çözünü için sorumluluğa davet ediyoruz. Hemşireleri ve sağlık çalışanlarını rencide ederek, emrivakiye hürmetsiz davranarak ve mutsuz ederek, sağlık hizmetlerini sağlıklı bir biçimde yürütmek mümkün değildir. Taleplerimizin gerçekleştirilmesi için Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hemşireleri olarak mücadelemiz devam edecektir.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.