TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Didimli engellilerin askerlik sevinci

Aydın’ın Didim İlçesi'nde askerlik çağındaki engelli dört genç, temsili olarak bir günlüğüne vatani görevlerini yapmanın mutluluğunu yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 08:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Didimli engellilerin askerlik sevinci

Zihinsel, bedensel ve işitme engeli bulunan dört genç, Didim İlçe Garnizon Komutanlığı'nda bir günlüğüne askere alındı. Askeri üniformalarını giyen gençlere, eğitim verildi. Ardından, yemin töreni düzenlendi. Ege Deniz Bölge Komutanı Tümamiral Süleyman Manka, İlçe Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Alper Köseoğlu, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ile askeri erkan ve engelli askerlerin aileleri törene katıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, ellerini Türk Bayrağı ve silahların üzerine koyan engelli askerler yemin etti.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Köseoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ilkelerinin yılmaz bekçisi Türk Silahlı Kuvvetleri; bu kutsal görevi yerine getirmek, silah arkadaşlarıyla bütünleşip aynı anları paylaşmak ve bu ailenin bir parçası olma gururunu yaşamak isteyen askerlik çağına gelmiş engelli arkadaşlarımıza burası her zaman açıktır” dedi.

Engelliler için düzenlenen etkinlik nedeniyle askeri yetkililere teşekkür eden Dernek Başkanı Altıntaş, Köseoğlu'na çiçek takdim etti. Konuşmaların ardından, engelli askerlere terhis belgeleri verildi. (DHA/AYDIN)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.