TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı Belediyesi kadın kooperatifi kurdu

Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kadınların el emeği ürünlerini ülke genelinde, uluslararası alanda ve internet ortamında pazarlayabilmesi için Bayraklı Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurdu

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı Belediyesi kadın kooperatifi kurdu

Bayraklı’da kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini artık Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında pazarlayacak. Kooperatifin tanıtım töreni Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Tanıtımın ardından kadınlar ürettikleri takıları podyuma çıkarak sergileme fırsatı buldu.

ÜLKENİN HER KÖŞESİNDE

Kooperatifin başkanlığı yürütecek olan Bayraklı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Gamze Çamur, kooperatifin geçtiğimiz ay kurulduğunu ve tescillendiğini söyledi. Çamur, “Kooperatifler ortak amaçlara ulaşmak isteyen kişiler tarafından oluşturulan sosyal bir örgütlenme modelidir. Aynı zamanda yoksulluğa çare getirebilmesi açısından da ekonomik kalkınma amacı olan kooperatiflerin bu yönüyle de bizleri özellikle ekonomik sıkıntı içerisindeki işsiz ve dezavantajlı grup olan kadınlarımızın bu durumu aşmalarına yardımcı olmaya itmiştir. Belediyemiz 2009’dan bu yana Kadının Emek Dünyası kadınlarımızın ürünlerini satması için olanak sağladı. Şimdi kooperatifleştik. Artık kadın üreticilerimiz ürünlerini ülkemizin her köşesinde satabilecek” dedi.

KADINLARA TESLİM ETTİK

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ise belediyeyi kadınlara teslim ettiğini söyledi. Başkan Karabağ, “Bizim CHP Grubu olarak 22 tane meclis üyemiz var. 8 i bayan. 26 Semt Merkezimiz var. Bunların hepsi bayan. Belediyemizde 27 müdürümüzün 18’i bayan. Kadınlara belediyemizi teslim ettik. Sokaklarda da temizliğe baktığınızda kadınların ne kadar etkili olduğunu görüyorsunuz. Tam bir kadın egemenliği var. Bundan sonra da böyle olacak” dedi.

İNTERNET ÜZERİNDEN SATABİLECEKLER

Kadının Emek dünyası sayesinde üretim yapan kadınların ürünlerini satma fırsatı yakaladığını hatırlatan Başkan Karabağ, “Şimdi bir kooperatif kurduk. Amacımız sadece Bayraklı içinde satışları sağlamak değil, İzmir dışına, hatta internet ortamında bütün dünyaya satabilme olanağı sağlamaktır. Kadınlarımız kendi ürettikleri orijinal ürünler üreterek pazar yaratabiliriz. Farklı ürünler üretebilirsek daha çabuk yayılır. Belçika Brugge de dantelleriyle meşhur. Eşimle oraları gezerken ‘Bu dantellerin daha harikaları biz yapıyoruz’ dedim. Sadece danteli yurt dışında satan belde kooperatiflerimiz olduğunu biliyorum. Hedef ürün skalası yakalayıp bunları üretmeliyiz ve satabilmeliyiz. İşlerin bu noktaya gelmesi benim için son derece sevindirici. Bir başkan olarak bu işleri hayal edip sonra da bu noktalara getirebilmek güzel şey. Belediyenizle övünebilirsiniz. Manavkuyu’da bir kültür merkezi projesiyle bu ürünlerin sergilenebileceği yerler yapacağız. Bayraklı kadınların egemen olduğu, kadının elinin değdiği, saygı gördüğü, üretime katıldığı ve de kadın ruhuyla Atatürk’ün baş tacı yapıldığı, bayrakların indirilmediği, cumhuriyetin savunulduğu bir ilçe olmasını diliyorum. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

MİNİ DEFİLE

Başkan Karabağ’ın konuşmasının ardından takı tasarım kursiyerlerinin ürettiği el emeği ürünler kendileri ve çocuklarının düzenlediği mini defile ile izleyicilerin karşısına çıktı. Ürünler ve kursiyerler büyük takdir topladı. Defilenin sonunda en yaşlı ile en genç el ele kırmızı halıda yürüdü. Elbise üzerine el ile işlenmiş Türk bayrağı motifi ayakta alkışlandı. Defilenin ardından kursiyerlerin tamamen el emeklerinden oluşan ürünlerin sergisine geçildi. Başkan Karabağ sergilenen ürünleri eşi Bahriye Karabağ ile birlikte tek tek inceledi, kursiyerlerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.