TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amerikalıların yeni keşfi Çeşme olacak

Çeşme'yi ziyaret eden New York Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Markowitz, “Uzun zamandır gelmek istiyordum, hayran kaldım" dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2015 06:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Amerikalıların yeni keşfi Çeşme olacak

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın misafiri olarak Çeşme’ye gelen New York Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz de “Kalbi Ege’de Kalanlar” arasında yerini aldı. Gezi sonrası bölgeye duyduğu hayranlığı dile getiren Markowitz, “Amerikalıların özellikle antik Ege kültürüne olan merakları doğrultusunda Anadolu topraklarının ve Çeşme’nin bir cevher değerinde. Çeşme’ye daha fazla New Yorklunun gelmesine çalışacağım” dedi.

“BİZ DENEYİMLEMEYİ ÇOK SEVEN BİR MİLLETİZ”

Türk dostu olarak tanınan Marty Markowitz, “9 Durak 9 Deneyim” felsefesi ile bu yaza yeni bir tanıtım kampanyasıyla hazırlanan Çeşme’nin dünya üzerinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olduğunu dile getirerek, “Herkes kendini özel hissetmek ister. Çeşme’de kendinizi gerçekten özel hissediyorsunuz. Denizi, rüzgarı, tarihi, kültürü ve mutfağı keşif merakınızı sürekli olarak cezbediyor. Biz deneyimlemeyi çok seven bir milletiz. Dolayısıyla Amerikalılar için Çeşme’nin dört mevsim yeni deneyimlere açık, iletişimi samimi bir turizm noktası olduğunu özellikle söylemek istiyorum” dedi.

BURAYA BELEDİYE BAŞKANI OLMALIYIM

Çeşme'nin adını daha önce de defalarca duyduğunu ve Dünya Turizm Forumu'nda Çeşme'ye gideceğini söylediğinde insanların kendisine tebessüm ederek baktığını söyleyen Markowitz, “Çeşme'ye geleceğim için insanlar beni kıskandığını söyledi. Sadece 5 dakikadır buradayım fakat şimdiden hayran kaldığımı söyleyebilirim" dedi.  Brooklyn belediye başkanı olduğu dönemde kendi ofisinden sadece diğer binaların gözüktüğünü söyleyen Markowitz, Başkan Dalgıç'ın çok şanslı olduğunu kaydederek, “Çeşme'ye belediye başkanı olmak için ne yapmam gerekiyor" diye şaka yaptı.

TURİZM SINIRLARI KALDIRIYOR

İki gün süresince 9 farklı noktada Markowitz’e ev sahipliği yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise açıklamasında şunları dile getirdi: “Farklı bir coğrafyadan gelen Marty Markowitz’in Çeşme hakkındaki yorumları gerçekten heyecan verici… Bu bizim doğru yolda olduğumuza işaret ederken, aynı zamanda turizmin sınırları kaldırdığını da gösteriyor. Dünya üzerinde keşfedilmeyi bekleyen değerler arasında gösterilmek, sadece sezonda değil; Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Çeşme Merkez ve Alaçatı olarak 9 durakta tüm yıl süresince misafirlerimizi ağırlamak istiyoruz. Ege insanının konukseverliği, kültürümüz, tarihimiz, mutfağımız ve doğal güzelliklerimiz bu konuda şüphesiz başroldeler. Bize düşen Markowitz’in de bahsettiği gibi farklı deneyimler arayanları Ege Denizi’nin incisi Çeşme ile en kısa sürede tanıştırabilmektir.”

9 DURAK 9 DENEYİM

Coğrafi açıdan kolay ulaşılabilen, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra çok sayıda butik oteli de bünyesinde barındıran Çeşme, kendine özgü mimarisi, farklı gastronomik deneyimler sunan zengin ve lezzetli mutfağı ile kültürel bir kavşak sayılıyor.“9 Durak 9 Deneyim” kampanyası, eğlence ve gece hayatı sevenlerden doğa turizmine, eno turizmden kaplıca turizmine ve su sporlarına uzanan çok geniş bir perspektifte misafirlerini ağırlayan, Türkiye’nin en eski ve bilinen destinasyonlarından olan Çeşme’nin yeterince bilinmeyen yönleri ile beldelerinin tanıtılması ve sezonun 10 aya çıkarılabilmesi amacıyla başlatıldı. Çeşme Merkez’in yanı sıra Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Alaçatı ile 9 farklı durakta 9 farklı deneyim imkanı sunmayı amaçlayan proje kapsamında bir dizi çalışma yürütülecek. Bu projelerle birlikte Çeşme’nin sadece bahar ve yaz aylarında değil, sonbahar ve kış aylarında da seyahat severler için bir cazibe merkezi olması hedefleniyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.