TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okuyan başarır

Evka-3 Mahallesi’nde bulunan Ergenekon İlkokulu’nun Müdürü Mehmet Ağar ile okulun bulunduğu çevreyi ve öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2015 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Okuyan başarır

EMİNE ŞEKER

Ergenekon İlkokulu’nun Müdürü Mehmet Ağar, Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun olduğunu ifade ederek, eğitim ve öğretim alanında mastır yaptığını söyledi. Ağar, 2014 yılının Aralık ayında okula müdür olarak atandığını belirterek, 19 yıldır eğitimci olduğunu söyledi.

VELİ ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YAPIYOR

Ağar, okulun bulunduğu çevrede öğrencilere yönelik rahatsız edici olayların yaşanmadığını belirterek, öğrencilerin velilerinin eğitim ve öğretime gerekli olan ilgi ve alakayı gösterdiklerini söyledi. Ağar, “Her okulda hangi problemler yaşanıyorsa bizim okulumuzda veli, öğretmen ya da öğrenci arasında ufak tefek sorunların yaşandığı zamanlar olabiliyor. Benim düşüncem bu sorunların yaşanması da gayet normal. Okulun ihtiyaçlarından dolayı veliden maddi anlamda yardım istediğimiz takdirde bazı sorunlarımız oluyor. Ama zaman içerisinde karşımıza çıkan bu sorunlar bir şekilde çözüme kavuşuyor. Veliden kaynaklanan sorunlara da hak veriyoruz. Bizim okulumuzda bulunan öğrencilerimizin velilerinin sosyo-ekonomik durumları çok yüksek değil. Zaten ekonomik durumu iyi olan aileler çocuklarını özel okullara gönderiyorlar. Okulumuzun var olan eksikliklerini gidermek içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yapıyoruz. Biz çocuklarımız daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürmeleri için çabalıyoruz. Veli de gerekli yerde üstüne düşen görevi yerine getiriyor” dedi.

VAR OLAN EKSİKLİKLERİ GİDERDİK

Okulun var olan eksikliklerini tamamladıklarını vurgulayan Ağar, sadece görsel açıdan sıkıntı yaşadıklarını ve ilgili kişilerin acil bir şekilde mevcut eksiklikleri gidereceğini dile getirdi. Ağar, “İlgili kişiler okulumuza geldi. Eksik olan şeyleri yerinde gördüler. Tespit ettiler. Çocuklarımızın sosyal açıdan etkinlik yapabilmesi için alan yapılacak. Tuvaletler ve kantin yenilenecek. Bunlar için de yakında gelerek keşif yapılacak” ifadelerini kullandı.

ÇEŞİTLİ KONULARDA YARIŞMALAR DÜZENLİYORLAR

Ağar, okulda bulunan öğrencilerin başarılı olduğunu dile getirerek, “Derece alan öğrencilerimiz var. Bazı derslerde İzmir ilinde birinciyiz. Öğrencilerimizin başarılarını artırmak için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Spor ve müzik alanında aktiviteler yapıyoruz. Hafta sonu için yetiştirme kurslarımız var. Bazı velilerimizde çocuklarını farklı alanlarda geliştirerek çalıştırıyorlar. Halk Eğitim Merkezi’nden de öğretmen talep ettik. İl ve ilçede yapılan tüm resim yarışmalarına katılıyoruz. Öğretmenlerimiz okul içerisinde ayrı bir şekilde öğrencilere yönelik çeşitli konularda yarışmalar düzenliyorlar. Velilerimize yönelik de çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Ancak kendimiz yapamadığımız için velilerimizden talep gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

TOPLUMUN GELİŞMESİ İÇİN BİREYİN ALDIĞI EĞİTİM ÖNEMLİ

Bir bireyin toplumun en önemli parçası olduğuna dikkat çeken Ağar, toplumun gelişmesi için ise bireyin aldığı eğitimin önemine bağlı olduğunu söyledi. Ağar, “Eğitim sadece birey için değil aile içinde çok önemli. Eğitime aileyi de katmış olsak birey yarınlarda ayaklarının üstüne sağlam basabilecek ve toplum içinde daha sağlıklı düşünebilecek gerçek birey olabilir. Şu anda biz bunu yakalayamıyoruz. Veli sadece çocuğunun neden davranışlarına karışıldığı şikayetleri ile okula geliyor. Veli okula sadece şikayet için değil çocuğunun eğitim hayatı içinde okula gelmeli. Eğitim hayatının gelişmesini sadece okul ve öğretmen ile gelişebileceğini düşünüyor. Eğitim ve öğretim hayatı okul, aile ve öğrenciden oluşuyor. Aile sağlam bir şekilde çocuklarının eğitim ve öğretim hayatlarında sağlam durmalı. Sağlıklı bir birey gelişmiş bir toplum demektir. Sağlıklı bir birey düşünebilen ve hassas bir toplum demektir. Sağlıklı bireyler yetiştirmek istiyorsak eğer öğretmenler olarak aile olarak birlik olmalıyız. Veliler çocuklarının elde ettikleri başarıları göz ardı etmesinler. Çocukları takdir ya da teşekkür belgesi alamadı diye üzülmesinler. Veliler çocuklarının var olan başarılarını keşfetmek için mutlaka ve mutlaka çabalamalılar. Biz çocuklarına telefon ya da bilgisayar gibi elektronik eşyalarda fazla vakit geçirmemeleri için uyarılarda bulunuyoruz. Aileyi her konuda bilinçlendirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

AYNI KİTAPTAN SİZ DE ALIN

Ağar, okulda bulunan öğrencilerin velilerine çocuklarına okuma alışkanlığını kazandırmaları gerektiğini de vurgulayarak, “Çocuklarına aldıkları kitaptan bir tanede aynısından aileler alsın. Çocuk anne ve babanın kitap okuduğunu görürse daha da heveslenir. Okuyamayacak durumda değil ya da hastaysanız yine de kitap elinizde kalsın. Çocuğunuz okumaya çalıştığınızı görsün. İlkokul çağında olan çocuklar görerek öğreniyorlar. Gördüklerini örnek alıyorlar. Siz nasıl bir çocuk görmek istiyorsanız o şekilde davranın. Aile eğitim ve öğretime duyarlı olacak. Okulun yönetmeliği gereğince çocuklarını o şekilde okula gönderecek. Çocuklarını takip edecek. Kılık ve kıyafetine dikkat edecek. Çocuk okula geldiğini ailesi tarafından farkındalık yaratılmalı. Eğitim ve öğretim hayatında ben çocuklarımızı ödüllendirme taraftarıyım. Çocuklarımızı mutlaka ve mutlaka ödüllendirmeliyiz. Onların başarılarını artırmak için teşvik etmeliyiz. Maddi ve manevi yanında olmalıyız. Çocuklarımız fırsat buldukça okusunlar. Okuyan bir birey her şeyi başarır” dedi.

ERGENEKON İLKOKULU’NUN VİZYONU ve MİSYONU NEDİR?

VİZYON:

Atatürk´ün çizdiği çağdaş yolda bilimin ışığında araştıran, okuyan, özgür düşünen ülkesine karşı sorumlu, gelişime açık, kendine güvenen bireyler yetiştiren örnek bir eğitim kurumu olmak.

MİSYON:

Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani ve manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, milletini, vatanını seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir. Değerlerimiz; Milli Şuur, ,kalite, çağdaşlık, bağlılık ve takım çalışmasıdır.

ERGENEKON İLKOKULU’NUN TARİHÇESİ NEDİR?

Okulumuz 1989-1990 eğitim-öğretim yılı başında 1 müdür, 5 öğretmen, 90 öğrenci ile İl Özel İdaresine ait dört katlı bir binada Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Okulumuzun tüm arsa alanı 2844 metrekaredir. Bahçe alanı ise 2516 metrekaredir. Bina oturma alanı ise 328 metrekaredir. 2012 yılında okulumuza doğal gaz bağlanmıştır. Daha önce ilköğretim olarak faaliyet gösteren okulumuz hem ilkokul hem ortaokul olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Şu anda okulumuz 1 müdür, 2 müdür yardımcısı 25 branş öğretmeni, 23 sınıf öğretmeni 2 hizmetli, ortaokulda 289 ilkokulda 407 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.