TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’den her mahalleye seçim bürosu

Seçim çalışmalarına start veren HDP, İzmir’in dört bir köşesinde her mahalleye seçim bürosu açıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP’den her mahalleye seçim bürosu

Bugüne kadar 30’dan fazla seçim bürosu açan HDP İzmir İl Örgütü hafta sonunda da Kemalpaşa, Gaziemir, Menemen, Çiğli, Buca ve Konak’ta 15 ayrı mahallede seçim bürosu açtı.

TORBALI’DA BİN ARAÇLIK KONVOY

HDP milletvekili adayı Hülya Gürgör Torbalı’da büyük bir coşku ile ve bin araçlık bir konvoyla karşılandı. HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile Torbalı Yazıbaşı Mahallesi’ndeki açılışı gerçekleştiren Hülya Gürgör HDP’nin özgür ve umut dolu bir gelecek için zorlu bir yola çıktığına dikkat çekerek, “HDP kadındır, çocuktur, gençliktir, emekçidir, doğadır, kardeştir, barıştır. HDP biziz, HDP bu ülkenin bütün halklarıdır. Halklar kendi kültürleri, dinleri ve dillerini özgürce kullanarak, barış içinde yaşayabilir. Biz bunu HDP ile var edeceğiz” dedi.

KONAK’TA BİR GÜNDE ÜÇ BÜRO AÇILIŞI

HDP Konak’ta Çimentepe, Mumcu ve Yapıcıoğlu seçim bürolarını İzmir Milletvekili Adayları İbrahim Akın, Ayşe Fırtına Özen ve Bayram Ercan’ın katılımıyla yaptı. Milletvekili İbrahim Akın açılışlarda yaptığı konuşmada daha önceki genel seçimlerde bağımsızlarla tünel kazılarak girdikleri meclise bu kez HDP olarak barajları yıkarak gireceklerini söyledi ve “Bu yüzden 7 Haziran seçimleri çok önemli. Bu seçimde ceberut yönetimleri iktidardan kovacağız. Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız” dedi.

ASLA İKİNCİ PARTİ OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

HDP Gaziemir Merkez Seçim Bürosu açılışına katılan, HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, kalabalık halk kitlesi tarafından alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde karşılandı, “HDP’ye yetki verin, hırsızdan zalimden haramiden hesap sormak için, bizi meclise gönderin, özgürlük için mücadele edelim” diyen HDP milletvekili Kürkçü sadece Kürtler için siyaset yapmadıklarını Diyarbakır’daki yerel yönetimler için ne isteniyorsa, İzmir için de aynısını yani demokratik özerkliği istediklerini söyledi.  Kentte yaşayanların kendi kendini yönetmesini istediklerini söyleyen Ertuğrul Kürkçü, parlamentoyu da halkın denetlemesini savunduğunu söyledi. 7 Haziran’a kadar HDP’nin yeni yaşam çağrısını vatandaşlara aktarabilmek için gece gündüz çalışacaklarını söyleyen HDP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, daha sonra seçim bürosunu şehit ve barış anneleri ile birlikte açtı.

HARMANDALI ÇÖPLÜK OLMASIN

Yıllardır çöp kokusuyla yaşayan Harmandalı’ndaki büro açılışının ana gündemi Harmandalı çöplüğüydü.  Harmandalı’ndaki konuşmasında yöreye yapılmak istenen çöplüğe karşı direnmenin önemine dikkat çeken HDP Milletvekili Adayı Berrin Esin Kaya, “Dün Sinop’ta binler nükleerler olmasın diye yürüdü. Buradaki halk da çöplük olmasın diye mücadele ediyor. Sesimizin daha gür çıkması için BİZ’ler meclise girmeliyiz” derken, diğer aday Zeki Gül de doğa dostu çöp toplama tesislerinin önemine dikkat çekti ve “Daha çöplerimizi doğru dürüst toplamayı ve bertaraf etmeyi beceremeyenler yerel yönetimlerdeler” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.