TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukları için hayata tutundu

İzmir’in Çiğli ilçesinde, iki yıl önce eski eşi tarafından yedi yerinden bıçaklanan Sema Şirin, 4 çocuğu için hayata tutundu ve mücadele etti

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocukları için hayata tutundu

İzmir’in Çiğli ilçesinde yaşayan ev hanımı Sema Şirin, 2013 yılında eski eşi Şahin S. tarafından çocuklarının gözü önünde 5’i sırt biri kalp ve biri kol olmak üzere 7 yerinden bıçaklandı. Kan kaybı yaşayan dört çocuk annesi Sema Şirin, öldü sanılırken doktorların müdahalesi sonrası hastanede hayata geri döndürüldü. Ege Üniversitesi Hastanesinde iki hafta yoğun bakımda tedavi gören talihsiz kadın, gözlerini ilk açtığında ‘Çocuklarım nerede, onları görmek istiyorum’ dedi.

Sema Şirin, şimdi 9. sınıf öğrencisi İlayda (15), 8. sınıf öğrencisi Aleyna (13), 3. sınıf öğrencisi Furkan (10) ve 2. sınıf öğrencisi Baran’ı (8) okutmak için tek başına mücadele vermeye başladı. Öte yandan eski eşini öldürme teşebbüsünde bulunan Şahin S. ise polis ekiplerince yakalanırken çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

AİLEM SAHİP ÇIKMADI
Yaşadığı korku dolu geceden iki yıl geçmesine rağmen Sema Şirin’in 7 bıçak darbesinin izi vücudunda hala geçmedi. Çok zor günler yaşadığını ve yaşadığı acıyı unutamadığını dile getiren Sema Şirin, “Bana bu acıyı yaşatanın 17 yıllık eşim ve 4 çocuğumun babası olması daha zor geliyor. Bu olay olduktan sonra, hiçbir kimseden yardım almadım. Destek görmedim. Kendi ailem bile bana sırt döndü. Annem babam hala gelip bana geçmiş olsun demedi. Olaydan sora babamı görmek istedim ama gelmedi. Babamın en son söylediği kelime ‘Çocuklarını ya eski eşinin ailesine veya Çocuk Esirgeme Kurumu’na ver. Kendin de kadın sığınma evine git’ dedi. Beni en çok yıkan buydu. Çünkü evlat kazanmak onlara göre bu kadar ucuz ki onlar benden vazgeçmiş. Benim de 4 çocuğumdan vazgeçmemi istiyorlar. Fakat ben onu kendime yakıştırmam ve aynı zamanda hiçbir anne ve babaya da yakıştırmam. Ben çocuklarım için mücadele veriyorum. Ölünceye kadar da vereceğim’’ dedi.

TEK BAŞIMA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORUM

Yaşadığı acı dolu günlerden sonra destek görmediğini söyleyen talihsiz kadın Sema Şirin, şunları söyledi: “Kendi ailem başta olmak üzere kimse bana destek çıkmadı. Yardım eden yok akıl veren çoktu. Bir erkek kardeşim Zülküf Şirin bana sahip çıktı, başka ailemden kimse gelip de çocuklarımın başını bile okşamadı. Bu arada, sosyal hizmetlerden kızıma belli bir maaş bağlanmış onu alıyorum. Çocuklarım için ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum. 4 çocuğum var 4’ü de okuyor. Hepsi de derslerinde başarılı. Buradan bütün annelere, benim gibi mağdur olup da acı çeken annelere sesleneceğim tek şey var. ‘Eğer çocuklarınız varsa, çocuklarınız için yaşayın ve mücadele edin. Çocukları için mücadele etiğiniz sürece insan kendini daha güçlü hissediyor. Ben şimdi mücadele ediyorum ve diyorum ki, ‘Ben devlete iki Mehmetçik iki de Ayşecik yetiştiriyorum. Olur da belki geleceğin Başbakanı benim çocuklarım olacak, geleceğin gazetecisi olacak, geleceğin hakimi, doktoru, öğretmeni olacak. Bu da benim en mutlu olduğum nokta. Bütün anneler çocukları için savaşsın. Her ne kadar umudun bitiği sözün bittiği nokta olursa olsun bir tek umut, evlatlarımız olması lazım. Evlatlarımıza sahip çıkmamız lazım.’’ 

YIKILMADIM
En büyük sevincinin kendini vuran eski kocası önünde yıkılmamak olduğunu ifade eden Şirin, “Kadın olarak yıkılmadım. Eski eşim ilk vurduğunda 15 yaşındaydım. Evlenerek hayatımı çaldı benim. 18 yaşında anne oldum sahip çıkmadı. 34 yaşına gelince gerçekten beni vurup yaraladı. Ölebilirdim de. Ona bir şey için teşekkür ediyorum, bana 4 altın çocuk bıraktı. Onun önünde yıkılmadım asla da yıkılmayacağım’’ dedi.

DEVLET ŞİDDET GÖREN KADINLARA YARDIM ETMELİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Sema Şirin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız 4 çocuk istiyor. Biz, Cumhurbaşkanımızın isteği üzerine olmasa da daha önce 4 çocuk yaptık. Benim gibi erkek mağduru binlerce kadın var. Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımız, bir gün eşi tarafından dövülen, bıçaklanan, vurulan bir kadının evine gidip de, o sofrada ne yeniyor? O kadın ne hallerde çocuklarını nasıl besliyor? diye hiç sormuyor. Sadece 4 çocuk istiyorlar. Kadına şiddeti önleyeceğiz deniliyor. Hayır! Kadına şiddet böyle önlenemez, caydırıcı ceza olması lazım.”

Devletin şiddet gören kadına, çocuklarına yardım etmesi gerektiğini anlatan Şirin, sözlerini şöyle tamamladı: “Kirada ise evinin tutulması, iş sahibi yapılması lazım ki kadın kendi ayakları üzerinde durabilsin. Benim işim yok, kiradayım, iki aydır kirayı ödeyemedim ve ev sahibi kapıma dayanıyor. Bize iş imkanı sağlasın devlet. Okumamış anneler var, şiddet görüp sigara üzerinde söndürülen kadınlar var. Şiddete bir kez mağdur gören kadınlar, daha sonra devamı da geliyor. Ben 17 yıl önce şiddet gördüm. Ailem bana sahip çıkmadı ‘eşin’ dediler. 17 yıl sonra ölümün kıyısına kadar geldim. Bütün kadınlara sesleniyorum. Ayaklarınız üzerinde durun ve asla bir erkeğe mahkum olmayın. Çocuklarınıza sahip çıksın.’’ (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.