TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

THK Genel Başkanı Öktem: Bize güvenin

Türk Hava Kurumu Bölge Toplantıları kapsamında İzmir’e gelen THK Genel Başkanı Vacit Öktem, bölge toplantısının ardından kurumla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek maksatlı açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
THK Genel Başkanı Öktem: Bize güvenin

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

THK Bölge Başkanlığı olarak İzmir ve çevresindeki Şube Başkanları ile biraya gelen THK Genel Başkanı Vacit Öktem, 70’i aşan şube başkanı ile THK’nın bölge toplantısına katıldı. THK’nın içine bulunduğu durumun görüşüldüğü toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından konuşan THK Genel Başkanı Vacit Öktem, öncelikle müjdeli bir haber vermek istediğini belirterek, “Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) Hava Uzay Komitesi tarafından gerçekleştirilen Genç Ressamlar Resim Yarışması’nda Türkiye’ye Dünya Üçüncülüğünü Ozan Mercan kazandı. 10-13 yaş arasındaki resim yarışmasında kendisi üçüncü oldu. Kendisini kutluyorum” dedi.  Öktem, THK’nın imajını düzeltmek için göreve geldiklerini belirterek, “Eski genel başkandan kaynaklı sıkıntıları ortadan kaldırmak adına her şeyi yapıyoruz. Kurumun itibarını ve imajını düzeltmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Halkımız bize inanmaya ve güvenmeye devam etsin” diye görüş belirtti.

“ESKİŞEHİR’DE BAYRAĞI ÖPEN ÇOCUĞU PLANÖRLE UÇURACAĞIZ”

Kurum olarak kendilerini onurlandıran bir olayın daha olduğuna değinen Öktem, “Sosyal medyaya düşen fotoğraf ve görüntülerde Eskişehir’deki bir çocuğun Türk bayrağına sarılarak ve içtenlikli bir biçimde öpmesi beni THK Genel Başkanı olarak çok gururlandırdı. O çocuğumuzu araştırdık. Acaba havacılığa ilgisi var mı diye? Şunu öğrendik ki meğer bu çocuğumuz uçmayı çok istiyormuş, özellikle planörle uçmayı istiyormuş. Bu çocuğu bularak, üstüne pilot giysileri giydirerek, bu çocuğumuzu uçurmayı düşünüyoruz. Çok büyük bir vatan sevgisine sahip bir çocuk olarak bu çocuğu yetiştiren anne ve babasına da ayrıca çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÜCRETSİZ HAVACILIK EĞİTİMİ”

THK’nın sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanındığına dikkat çeken Öktem, “Biz deri topluyoruz ama bu toplamış olduğumuz derinin daha sonra Türk halkına geriye iade ediyoruz. Oradan elde ettiğimiz gelirler ile biz yurdun dört yerinde bulunan eğitim kamplarımızda her yıl yüzlerce gencimize ücretsiz olarak havacılığın her dalında eğitim veriyoruz. Paraşüt, planör, yelken kanat, model uçak olmak üzere bu alanlarda her yıl yüzlerce gencimize eğitim veriyoruz. Eğitimlerden bir kuruş ücret almıyoruz. Ben buradan gençlere sesleniyorum. Eğer havacılığa meraklıysanız, eğer uçmanın zevkini keyfini yaşamak istiyorsanız hemen bulunduğunuz yöredeki THK şubelerine gidin, oradaki formu doldurun ve bize müracaat edin. İmkânlarımız ölçüsünde biz sizin o havacılığa olan aşkınızı yerine getireceğiz” diye konuştu.

“HAVA AMBULANSI HİZMETİNİ BİZ VERİYORUZ”

Öktem, Türk halkının bildiği üzere havadan orman yangınını söndürme işini yapan THK’nın ormanları havadan beklediğinin altını çizerek, “Bu yapmış olduğumuz hizmetin yanı sıra halkımızın çoğunun bilmediği bir hava ambulans hizmeti olayı var. Bunun altyapısının yani helikopterlerinin THK tarafından, karşılandığını bilmiyorlar. Sadece helikopterler değil helikopterlerin doktorları ve hemşireleri de bizim tarafımızdan ikame ediliyor. Ülkenin neresinde sağlık konusunda sıkıntısı olan varsa, telefon etmeleri süratiyle bu helikopterlerimiz Sağlık Bakanlığı aracılığıyla onların emrindedir. Şimdi ayrıca gece görüş özelliğine sahip helikopterlerimizde devreye girdi. Bununla birlikte bu hizmet artık 24 saat aralıksız olarak devam edecektir. Ülkemizde çok büyük bir pilot açığı var bilindiği üzere THK ülkede yetişen pilotların yüzde 45’ini yetiştiriyor. En son THY ile yaptığımız anlaşmaya göre de 100 adet pilot onlara yetiştireceğiz. Halkımızın çok iyi bildiği başka hizmetimizde üniversitemizdir. Üniversitemizde şu anda havacılığın 5 ayrı dalında eğitim veren 3 bin kişiyi aşan bir öğrenci kapasitemiz var. Orada bizim üniversitemize gelip de mezun olanların işi hemen hemen mezun olduklarında hazır çünkü bu dalda ülkede çok büyük eksiklik var. Biz gençlerimizi de bizim üniversitemize davet ediyoruz” dedi.

“BİZE İNANIN”

Öktem, son zamanlarda THK’nın kamuoyunda olumsuz bir şekilde değerlendirildiğine dikkat çekerek, “Eski genel başkandan kaynaklanan bu olumsuzlukları gidermek için biz buraya geldik. THK tarihinde ilk defa bir devrim yaparak 90 yıllık tarihinde bir şube başkanını THK’nın genel başkanı olarak seçti. Diğer şube başkanlarını da yönetime getirdi. Biz hep beraber bu işe bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak, THK’nın ayaklar altında olan itibarını tekrar düzeltmek için, imajını tekrar yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkımızdan şunu özellikle istiyorum biz sizin içinizden geldik. Sizin içinizden buraya gelen ve bu işe gönül veren insanlarız. Bize inanın. Bize güvenin. Bizden Kurban Bayramı’nda ve fitre zamanında yardımlarınızı esirgemeyin” diye konuştu.

“ESKİ BAŞKANIN HAKİMİYETİ DEVAM EDİYOR”

Öktem, bizden önceki dönemde bir vakfın kurulduğunu ve kurumun çoğu mal varlığının bu kurumun üzerine geçirildiğine değinerek, “Kurumun borçları da maalesef bu vakıf üzerinden kurulan 14 ayrı şirketin adına çekilmiştir. Ne yaptıklarını bilemiyoruz. Bu vakıfta hala eski genel başkanın maalesef hâkimiyeti devam ediyor. Kendisi de cezaevinde olduğu halde bu vakıftan elini çekmiyor. Onunla birlikte vakfın yönetimine de kendi akrabalarını almış, birde ona yandaş şube başkanları var. Onunla birlikte hareket etmeyen şube başkanlarımız vakıftan ayrıldı ama hala da onunla birlikte hareket eden şube başkanlarımız vardır. Onlar Eski Genel Başkan Osman Yıldırım’dan aldıkları talimat ile hareket ediyorlar. Böylece vakıfla kurumun arasını koparmaya çalışıyorlar. Bizde bu nedenle vakıflar genel müdürlüğüne başvurduk. Yakın zamanda bir sonuç elde edeceğimizi ve vakıfla kurum arasındaki bağlantıyı da tekrar birlikte hareket edecek tarzda hareket edeceğimizi umuyorum. Onu da mutlaka aşacağımız düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

“BORÇLARIN NE BORCU OLDUĞUNU BİLMİYORUZ”

Önceki başkan zamanında alınan çok ciddi borçların olduğuna değinen Öktem, “Bu borçların ödenmesi için kurumun mal varlığı yeterlidir. Bu borçları ödeyebiliriz. Vakıfla aramızdaki irtibatı eski genel başkan koparmış olduğu için biz bu vakıfların yapılandırmasını maalesef birlikte yapamıyoruz. Eğer bu aradaki irtibat kopukluğu giderilirse bu borçlarla ilgili yeni bir yapılandırmaya girişeceğiz. O yapılandırma sonucu borçlarımızı daha rahat ödeyebileceğiz. Borçların ne borcu olduğunu ve ne için alındığını nereye kullanıldığını ciddi anlamda bilmiyoruz. Hepsi vakıf üzerinden yapılmış ve maalesef kurum da bu alınan kredilere kefil olarak gösterilmiştir. Bir kısım malları da ipotek edilmiştir. Eski genel başkanın hakimiyeti hala devam ettiği için bize bu konuda net bir bilgi verilmiyor. Ama eninde sonunda bizimle uyum içerisinde çalışacak bir aşamaya geleceklerine inanıyorum. Akıllarını başlarına alacaklarına inanıyorum” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.