TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizlere Balçova'nın güzide mekanlarından olan Öz Nasreddin etli ekmek, pide, çorba kebap salonuna konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Balçova'da bulunan bu küçük salonda Akşehirli ustaların elinden çok harika işler çıkıyor. Mekanın işletmecisi olan Hüseyin Ertuğrul, "Etli ekmeği İzmir'de 1977 senesinde burada ben çıkardım. Nasreddin Pide adında. Kendim aslen Akşehirliyim. Nasreddin Hoca’nın torunuyum. 25 sene oldu ben Balçova'ya geleli. Burada etli ekmeği kendimize has bir şekilde yapıyoruz. İddia ediyorum İzmir'de bizim yaptığımız etli ekmeği kimse yapamaz” diyerek iddialı konuştu.

“KENDİMİ BİLDİM BİLELİ BU İŞTE ÇALIŞIYORUM”

Mekan hakkında bize konuşan Ertuğrul, “Bu mekan 1987 senesinde açıldı. Ve halen işleyişimize devam ediyoruz. Buradaki son nesiliz. Ancak bu yapılacak iş olmaktan çıktı" diyerek ekonomik krizden dem vurdu. Ertuğrul, "Krizden yiyecek sektörü olarak korkunç şekilde etkilendik. Burada akşama kadar iş yapıyorum. Ondan sonra toparlıyorum parayı yine masraflarım çıkmıyor. Kira çok yüksek. Emekliyim ve devletten işletme sahibi olmamdan dolayı yüzde on beş bir kesinti yiyorum. 62 yaşındayım kendimi bildim bileli çalışıyorum. Beş kuruş parada kazanmıyorum."

ZENGİN ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ

Adından da anlaşılacağı gibi salonlarının menü açısından da çok zengin olduğunu belirten Ertuğrul, "Mekanımız ağırlıklı olarak Konya etli ekmeği üzerine. Burada pidenin her türlüsünü yapıyoruz. Birde çorba çıkarıyoruz. Ancak pidenin en iyisi Akşehir etli ekmeğidir. Malzemesinin özelliği hiç kimsede yoktur. Bizim kullandığımız karışımı kimse yapmaz. Ancak bunu ben sana anlatmak istemiyorum. Çünkü diğer etli ekmekçilerde var. Oralarda etli ekmek yiyenlerin ağzı burnu kanıyor. Bunun sebebi de kabarmamış hamurdan yapılmamış olması. Ve çok sert bunun sırrı bizde saklı. Size anlatacağım burada önemli olan malzeme açısından dürüstlük. Öbürü de bende saklı" diyerek farklı kalitede olduklarını belirtti.

"ESAS OLAN MÜŞTERİ MEMNUYETİ"

Gelen müşteri memnuniyeti hakkında ise; “Burada eğer bir müşteri gelerek tabakta bir şey bırakıyorsa ben çok üzülürüm. Ama her gelen müşteri inan ki kapıdan gidene kadar teşekkür eder bize. Yüzde 98 müşterimiz tanıdıktır. Yüzde 2 gelen müşterilerimiz de sağolun eline koluna sağlık diyerek buradan gider. Burada kazanç bizim için her zaman 2. planda oldu. Esas olan müşteri memnuiyetidir” dedi.

"HERŞEYİMİ KENDİM HAZIRLIYORUM"

Ertuğrul, kendilerini diğer etli ekmekçilerden ayıran farkı ise, “Etli ekmeği burada ben kendim yapıyorum. Burada onur mücadelesi veriyorum. Burada kendim malzemeyi yapar kendim hazırlarım. Yüzde 80 kendim veya çok güvendiğim ustama yaptırırım ürünü” şeklinde anlattı.

UYGUN FİYAT GARANTİSİ

Ertuğrul, "Etli ekmeklerimiz 8 ile 10 TL arasında değişiyor. Bu fiyat da beni kurtarmıyor. Normal pideleri ise; 7-8 TL'den veriyoruz. Çorbalarımızsa işkembe, kelle paça ve beyin olarak 7 TL” satış yaptıklarını belirterek fiyat konusunda da oldukça uygun olduklarını söyledi.

BASİT BİR SUNUM

Bir etli ekmeklerinin sunumu da anlatan Ertuğrul, "Burada etli ekmeğin yanında kendimize has salatamız ile veriyoruz. Tam teşekkürlüdür. Ve ücrete tabi tutmayız” dedi.

"KARIŞIMIMIZ BİZE HAS"

Etli ekmeğin kendine has özellikleri olduğunu belirten Ertuğrul, "Burada özel unumuz vardır. 2 şık karışımdan oluşur. Ürünü çok güvendiğimiz bir firmadan temin ediyoruz. Eti ise; Özel Tansaş'ın et kesim ustalarından temin ediyoruz. Bize gelen etlerin hepsi sinirlerinden ayıklanmış olarak elimize ulaşıyor. Bizim etimizde 1 gram sinir bulamazsınız. Etli ekmeğin en büyük özelliği de budur. Sinir olmayacak. Artık herkes bu işi ranta döktü.40-50 kişinin çalıştığı büyük işletmeler var artık. Mekan sahipleri 6 ayda bir kere mekanlarına uğruyor. Ama biz işimizin başındayız. Bizim hayatımız bu buradan sonrası artık bizim için ölüm" olduğunu belirtti.

"GEREKLİ NEYSE UYGULUYORUZ"

Hijyen ve Temizlik olarak da tam teşekkürlü olan mekanda Ertuğrul, "Hijyen bizim en büyük zaafımız. Benim hijyen belgem var. Her türlü faaliyete girdim. Arada sırada Akşehirliler derneği Sağlık Bakanlığı nezdinde kurs açıyor. Bunlara katılıyoruz. Gereken ne ise burada uyguluyoruz. Bizim için 3 şey esastır. Bunlar temizlik, güven ve dürüstlük" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.