TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Pusula’ öğrencilerden hasta kardeşlerine bebek

Özel Pusula Koleji öğrencileri, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde yatan hasta kardeşleri için bebek tasarladı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Pusula’ öğrencilerden hasta kardeşlerine bebek

ANIL YIKGEÇ

Özel Pusula Koleji öğrencileri, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yatan hasta kardeşleri için oyuncak bebek yaptılar. Özel Pusula Koleji, ‘Yaren Bebek’ kampanyasına katılarak hasta çocuklara umut oldu. Özel Pusula Koleji Kurucusu Ferhat Taşçınar, Kurucu Ortak Nalan Ergin ve anasınıfı öğretmeni Nurgül Cengiz, bebekleri Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı aracılığıyla hasta çocuklara dağıttı.

“PROJEYİ ÖĞRENİNCE ÇOK HEYECANLANDIK”

Özel Pusula Koleji Kurucusu Ferhat Taşçınar, kampanyanın içeriğini anlatarak “Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı ile Rotary Kulübü’nün işbirliği ile ortaya çıkan ‘Yaren Bebek Kampanyası’ kapsamındaki kampanyaya katıldık. Bu projeyi öğrenince çok heyecanlandık. Düz, beyaz, bez bebekleri aldık. Öğrencilerimizin her biri kendi zevkine ve isteğine göre onları giydirdi ve süsledi” dedi. Kurucu Ortak Nalan Ergin, önce anasınıfı öğrencilerinin bebekleri süsleyip süsleyemeyeceklerinden emin olamadıklarını belirterek, “İlk önce anasınıfı öğrencileri bebek yapma işinin altından kalkabilirler mi diye düşündük ama hasta bir çocuğa umut olabileceğini düşündüğü için inanılmaz özveriyle çalıştılar” diye konuştu.

“BU YARDIM BİR BAŞLANGIǔ

Dr. Behçet Uz Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Varhan, 1987 yılında beri vakıf olarak özveriyle çalıştıklarını söyleyerek, “Vakıf cihaz alımından çocuk bezlerine, gıdadan maddi yardıma kadar birçok yardım yapıyor. Vakfımız bütün gönlünü ve maddiyatını hastaneye vermiş durumda. Her yıl birçok okulun yaptığı gibi bu yıl da Özel Pusula Koleji ailemize dahil oldu. Bugünkü yardımları bir başlangıçtı. İnanıyorum ki ileride başka projelerde de beraber olacağız. Yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“POZİTİF YÖNE KANALİZE OLUYORLAR”

Projeyi okul kapsamında başlatan Anasınıfı öğretmeni Nurgül Cengiz, öğrencilerinin ‘Hasta kardeşlerimize yardım edeceğiz’ diye gerçekten emek vererek ve sevgiyle kısa sürede yaptıklarını belirtti. Uzman Doktor Bengü Demirağ ise, bu tür projelerle hasta çocukların çok motive olduklarını ifade etti. Demirağ, “Yüzlerini güldürmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ama etraftakilerle de vakit geçirmek onların düşüncelerini dağıtıyor. Pozitif yöne kanalize olmalarını sağlıyor. Aksi takdirde hep tedavi, hastalık düşünüyorlar. Bir nebze yüzlerini güldürebiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu. Dr. Behçet Uz Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Varhan, Özel Pusula Koleji’ne yaptıkları yardımdan dolayı bir plaket hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.