TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege'de yoğun güvenlik önlemi

Ege Üniversitesi üç günlük aranın ardından eğitime devam etti. Eğitimin devam ettiği ilk gün polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, öğrenciler kimlik kontrolü ile okula alındı

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege'de yoğun güvenlik önlemi

NEŞE YAVUZ

Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan çatışmanın ardından 1 öğrenci ölmüş, 7 öğrenci de yaralanmıştı. Tüm bu yaşananlar sonrasında Ege Üniversitesi Senatosu'nun aldığı karar ile eğitim öğretime verilen 3 günlük aranın ardından dün sabah öğrenciler ders başı yaptı.Ege Üniversitesi'nde yaşanan olayların ardından sabah okula gelen öğrenciler yoğun güvenlik önlemi ile karşılaştı. Kapılarda polisler tarafından oluşturulan güvenlik kontrol noktasına gelen vatandaşlardan öğrenci olanlar kimliklerini göstererek geçerken, öğrenci olmayanların nüfus cüzdanları üzerinden kayıt yapıldı. Öğrenci olmayan vatandaşlara yapılan kontrolde, yerleşkeye neden gelindiği ve nereye gidileceği hakkında sorular soruldu. Soruların cevapları ise kayıt altına alındı.

TOMA’LAR HAZIR BEKLETİLDİ

Öte yandan edinilen bilgilere göre, çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar da sabah saatlerinde yerleşkenin girişinde hazır bekletildi. Ayrıca yerleşke içerisinde birçok sivil polisin olduğu öğrenildi. Öğrenciler ise bu arama ve kontrollerden şikayetçi. Daha önceden alınması gerekilen bu güvenlik önlemlerinin, birçok kişinin yaralandığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği olaydan sonra uygulanmasının anlamsız olduğu ifade edildi. Sabah saatlerinde yerleşkede herhangi bir toplanma ve gerilim yaşanmadığı da edinilen bilgiler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.