TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mekan 1 Yemek

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizler için İzmir’in yeni köfte adreslerinden biri olan Taş Köfte’deyiz

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2015 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mekan 1 Yemek

HALİSA TOPRAK - Yerimiz Hisarönü’nde bulunuyor. 1967 yılından itibaren Ankara’da vatandaşlara hizmet veren işletmemiz 3 ay önce karar vererek İzmir’e taşınıyorlar. Köfte, yaprak ciğer ve tavuk çeşitleriyle müşterilerini ağırlıyorlar.  Üç yıl önce açılmalarından dolayı fiyatlar diğer yerlere göre daha indirimli. Mekan hakkında bize bilgiyi ise Hüseyin Can usta verdi. İşletmelerinde yüzde yüz dana eti kullanıldığını söyleyen Can, ürünlerinin günlük ve taze olduğunu da eklemeyi unutmadı.

“VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR EDİYOR”

Kendi yemedikleri ürünü müşteriye yedirtmediklerini belirten Can, “ Fiyatlarımız yeni açıldığımıza göre uygundur. İşletmemize halkın her kesiminden bireyler gelmektedir. Tarihi ve mistik bir dokuya sahip olan yerimiz müşteriler için güzel bir görüntüye sahiptir. İşletmemiz 12 ve 15 saatleri arasında en yoğun olduğu saatleri yaşamaktadır. Mekanımıza şimdiye kadar gelen vatandaşlar bize teşekkür edip gidiyor. Edirne usulü yaptığımız ciğerde müşteriler tarafından beğenilmektedir” dedi.

IZGARA KÖFTE

Özellikle ızgara köftelerinin ayrı bir yeri olduğunu belirten ustamız bize köftenin nasıl hazırlandığını anlattı. Kaburga dana ve gerdanın olması gerektiğini söyleyen Can, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve söylemediği işletmelerine has özel soslarla karıştırarak bir gün botunca beklettiklerini vurguladı. Bu dinlenme sürecinin ise önemini özellikle hatırlattı. Ertesi günde ızgarada köftelerimizi yapıyoruz. Tercihe göre yanına meze konulabiliyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.