TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmet etmek üzere AK Parti’den aday oldum

AK Parti İzmir Milletvekili aday adayı İlknur Arslan ile adaylığı hakkında çok özel bir sohbet gerçekleştirdik. Arslan, neden AK Parti’den aday adayı olduğunu açıklarken, milletvekili olduğu takdirde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hizmet etmek üzere AK Parti’den aday oldum

EMİNE ŞEKER

AK Parti İzmir Milletvekili aday adayı İlknur Arslan, Türkiye’nin 2002 yılından bu yana büyük bir değişim içine girdiğini dile getirerek, “Öncesinde yaşanan siyaset, ekonomi ve toplumsal yaşamdaki ciddi problemler vatandaşlarımızın gündelik hayatını ve geleceğini olumsuz yönde etkiliyor, büyük bir değişim arzusu yaşıyordu. Türkiye’de bu sorunların üstesinden gelecek, vatandaşlarına huzur, güven ve refah sağlayacak, geleceklerine güvenle bakmalarına öncülük edecek değişimin AK Parti’de olduğunu kısa sürede görmüştür. Kavramların içinin boşaltıldığı, değerlerin eskitildiği, sözün anlamını yitirdiği o dönemlerden, kararlı, önünü ve geleceğini görebilen bir harekete, onurlu bir mücadeleye, ayakları yere basan, ufuk açıcı, gerçekçi program ve projelerle siyasete yeni bir anlayış getiren ve güven tesis eden parti ile yeni, güçlü Türkiye hedefine inandı. AK Parti’nin siyaset anlayışına göre, milletin iradesi esastır ve millet iradesini gölgede bırakacak hiç bir uygulamaya müsamaha gösterilemez. AK Parti, 2002 yılından itibaren programında belirtilen bu görüşlerini hayata geçirmek amacıyla önemli yasal reformlar yaparak; ülkemizde hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan haklarının gelişmesi, en ileri standartlara kavuşturulması ve bu meyanda siyasi özgürlük alanlarının genişletilmesi yönünde büyük ve önemli adımlar atmıştır. AK Parti ekonomik kalkınma hamlesini başlatarak, gelir dağılımındaki bozuklukları düzeltecek, yoksulluğu ortadan kaldıracak, küskünlükleri giderecek; birleştirici, kucaklayıcı, toplumsal barışı temin edici, kurumlarla yurttaşlar arasında güven sağlayıcı politikaları ile her geçen gün milletin güvenini daha da kazanmıştır. Mili Barış ve Demokrasi projesi ile Türkiye’nin önünü açmış, 78 milyon eşit ve mutlu vatandaş olarak yaşanabileceğini göstermiştir. Tüm renkliliğiyle, benzerlikleri ve farklılıklarıyla; kısaca eşsiz zenginlikleriyle Türkiye, kendi içinde, bölgesinde ve tüm dünyada yeniliğin, kalkınmanın, barışın, huzur ve refahın öncüsü olmaya aday bir potansiyele sahiptir. Partim bu siyasi irade ve kararlılıkla büyük Türkiye hedefine yürümektedir. Ben de bu davaya inanan bir nefer olarak hizmet etmek üzere AK Partiden aday oldum” dedi.

VATANDAŞIMIZIN BEKLENTİLERİ BENİM İÇİN ÖNCELİKLİDİR

Milletin oyları ile iradesini, istikbal ve umutlarını vekillere yani parlamentoya emanet ettiğini söyleyen Arslan, “Bu emanet kutsaldır. Vatandaşımızın beklentileri, ihtiyaç ve sorunları benim için önceliklidir. O nedenle adaylık sürecimde onların beklenti, ihtiyaç ve sorunlarını öğrenmek önceliğim olmuştur. STK’larda, sokak, pazar ve çarşılarda gördüğüm vatandaşlarımızla sohbet ederek, kucaklaşarak, el sıkarak yanlarında olduğumu ifade eden çalışmalar yapmaktayım. Ayrıca yeni büyük Türkiye hedefi için vazgeçilmez olan Yeni Anayasa, Milli Barış ve demokrasi projemizi ve Başkanlık sistemini anlatmaya devam etmekteyim” şeklinde konuştu.

PARTİMİZ YANLIŞ TANINMAKTADIR

Arslan, İzmir ilinin demokrasinin beşiği ve ilklerin kenti olduğuna dikkat çekerek, “İzmirli vatanına, bayrağına son derece bağlıdır ve Atatürk’ün hedef gösterdiği ileri medeniyetler seviyesine ulaşmak ister. Bununla birlikte yanlış bilgiler, kirli oyunlarla oluşturulmuş bir algı duvarı ile çevrilmiştir. Partimiz yanlış tanınmaktadır. Siyasetin içindeki çıkar gurupları bizimle hiç ilgisi olmayan yakıştırmalar ile olumsuz algılar yaratmaktadır. Oysa ki AK Parti olarak ileri demokrasiyi; kişinin vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinin eksiksiz yaşanabildiği ve bunların her türlü otorite karşısında korunduğu, devlet tarafından kesin bir biçimde garanti altına alındığı; vatandaş iradesinin devletin bütün kurumları üzerinde belirleyici etkiye sahip olduğu; sadece düzenli aralıklarla yapılan seçimlerle değil, kamu hayatının her alanında vatandaşların kararlarıyla ve denetimleriyle yönetime katılabildikleri kurumsallaşmış, özgürlükçü demokrasi olarak tanımlıyoruz. AK Parti kurulduğu günden itibaren bu vesayetçi anlayış ile mücadele etmiştir. Sandıkta tezahür eden milli iradeye sahip çıkmayı siyasi namus kabul etmiştir. Demokrasiyi ve milletin iradesini yüceltmiş, milletin iradesi üzerindeki gölgeleri ortadan kaldırmak için Anayasa ve yasalarda önemli reformlar gerçekleştirmiştir. Sivil siyasetin alanını genişletmiş, siyasete ve siyasetçiye yeniden itibar kazandırmıştır. Partimizin programında önceliğim İzmirli hemşerilerimize partimizi, programımızı, hedef ve önceliklerimizi anlatmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMLER İLE ETKİN DİYALOG İÇİNDE OLACAĞIM

Milletvekili seçildiği takdirde kadınların her türlü sorunu ile ilgileneceğini söyleyen Arslan, “Kadınlar sadece toplumumuzun yarısını oluşturdukları için değil, her şeyden önce birey ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde birinci derecede etkin oldukları için, yılların ihmali sonucu biriken her türlü sorunlarıyla ilgilenilmesi, partimizin öncelik verdiği bir konudur. Kadınlar ile ilgili dernek, vakıf ve sivil toplum örgütlerine destek sağlayarak, kadınları ilgilendiren yasal düzenlemeler yapılırken bu örgütlerin görüşlerini alacağım. Kamusal yaşama, karar alma süreçlerine, aktif siyasete katılımının özendirilmesi ve daha güçlü olmaları için etkin çalışmalar yapacağım. Kadına yönelik şiddetin ayrıca cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesi, partimizin öncelikli politikaları arasında yer almaktadır. Bu konularda partimizin önemli düzenlemeleri bulunmaktadır. Bu düzenlemelerin, kadınlarımıza sağlanan hak ve desteklerin bilinmesi, kullanması için bilinçlendirme, bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi konusunda teşvik edici olacağım. Kadın intiharlarının, töre ve namus cinayetlerinin sık görüldüğü yörelerde kadınlara ve ailelerine yönelik önleyici ve eğitici çalışmalar yapılması, yerel yönetimlerin kadınların sorunları ile ilgili daha fazla çalışmalar yapması için STK, kurum ve yerel yönetimler ile etkin diyalog içinde olacağım” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZIN BİRLİKTE YAŞAMALARI EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZDİR

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nden de söz eden Arslan, sözlerini şöyle bitirdi: “AK Partimizin demokratik açılım sürecinde başlattığı Milli Birlik ve Kardeşlik projesi büyük bir demokratikleşme hamlesidir. Bu çerçevede, devrim çapında demokrasi ve insan hakları odaklı reformlar gerçekleştirilmiştir. Yapılan bütün düzenlemeler, alınan bütün kararlar ve uygulamalar aslında AK Parti’nin kuruluşundan itibaren ortaya koyduğu insan odaklı ve özgürlükçü politikalarının da en somut göstergelerdir. Partimiz insanımızın farklılıklarını zenginlik olarak görür, milletimizin ortak tarihinden, kültüründen ve medeniyetinden miras kalan çeşitliliğini ve çoğulculuğunu yaşatmaya ve geliştirmeye kararlıdır. Vatandaşlarımızın birlikte, kardeşlik içinde yaşamaları en önemli hedefimizdir. Bize düşen Milli Birlik ve Kardeşlik Projemize sahip çıkmak, desteklemektir.”

KUTU

İLKNUR ARSLAN KİMDİR?

İlknur Arslan, 15 Kasım 1966 tarihinde Almanya'da doğdu. Babasının adı Şefik, annesinin adı Nazire'dir. 1989 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılında Aydın Belediyesi'nde Toplam Kalite Müdürü olarak yerel yönetimler alanında çalışmalarına başlayan İlknur Arslan, ilerleyen yıllarda Yerel Gündem 21 ile Aydın Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Aydın Belediyesi Stratejik Planlama ve Organizasyondan Sorumlu Genel Koordinatör olarak proje yönetimi ve yerel yönetimler alanlarında çalışmalarını genişletti. Bu görevlerine 2003 yılında IULA EMME Yerel Yönetimler Birliği Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Bölge Teşkilatı'nda Yerel Gündem Uzmanlığı’nı da ekledi. 2005 yılında Aydın Valiliği adına hayata geçirdiği "Yerel Girişimler Bileşeni Yoksulların Zeytin Ticaretiyle Aktif İş Piyasasına Katılımı" Projesi Dünya Bankası Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) Komisyonu tarafından Türkiye'nin en iyi örnek projesi seçildi. 2007 yılında Balçova Belediyesi'nde AB ve Stratejik Planlama Birimi Sorumlusu olarak belediyenin stratejik planını hazırlarken bir yandan da AB Yerel Yönetim mevzuatı alanında çalışmalar yaptı, belediye adına sosyal, ekonomik ve kültürel projeler üretti, hayata geçirdi. 2009 yılında Balçova Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak Balçova Belediyesi Kent Konseyi, Kadın ve Gençlik Meclisi çalışmalarını, koordine etti. Bu güne kadar Kalkınma Bankası, Dünya Bankası, İZKA, UNDP, AB Hibe Programları gibi hibe proglamları ile İzmir'li hemşerilerine, esnafına, engellilere, gençlere, yerel yönetimlere, STK'lara ve Kobilere yönelik 20 projenin üretimi, tasarımı ve yönetimini hayata geçiren Arslan; halen Aile Meclisi Derneği (ALEMDER) Kurucular Kurulu Üyeliği ve İzmir Temsilciliği, Anadolu Kültür ve Turizm Derneği Danışma Kurulu Üyeliği, Medeniyetler ve Sanatları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticiler Derneği AR-GE ve Projeler Komisyonu Başkanlığı, Osmanlı Evrensel Medeniyet Hareketi Kurucu Üyeliği, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, KADER üyeliği görevlerinde bulunuyor. 2012 yılında AK Parti Narlıdere İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi olduktan kısa bir zaman sonra Narlıdere’de AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. 2014 yılında Türkiye çapında düzenlenen Siyaset Akademisi'nde Türkiye birincisi olarak ödülünü Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alma şerefine nail oldu ve Başbakanlık heyeti ile birlikte yurt dışında 3 ülkeye siyasi ziyarete davet edildi. İngilizce bilen Arslan, iki çocuk annesidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.