TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mesleğe ilk adımlarını attılar

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencileri Sağlık Teknikerleri Günü’nde düzenlenen törenle, ilk kez beyaz önlüklerini giyerek, mesleğe adım attılar

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2015 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mesleğe ilk adımlarını attılar

Şifa Üniversitesi’nde, beyaz önlük giyme sırası bu kez Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerindeydi. Sağlık Hizmetleri MYO birinci sınıf öğrencileri Sağlık Teknikerleri Günü’nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek, mesleğe ilk adımlarını attılar. Buca Eğitim ve Sağlık Yerleşkesinde düzenlenen törene Şifa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Ateş, fakülte dekanları, yöneticiler, akademisyenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan SHMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Muhittin Akyıldız, “Geleceğin sağlık teknikerleri olacak öğrencilerimizi hem tebrik etmek hem de bu anlamlı günde öğrencilerimize sağlık mesleğine adım atmalarını sembolize eden beyaz önlüklerini giydirmek için buradayız. Sevgili öğrencilerimiz mesleğe bir adım daha yaklaşmış olmanın haklı heyecan ve gururunu yaşıyor. Bizler de bu heyecanı paylaşıyor ve onlarla gurur duyuyoruz” dedi. Akyıldız, sağlık hizmetlerinin zorluğuna da işaret ederek öğrencilere; “Muhataplarınız her zaman hasta ve hasta yakınları olacak. Unutmayın onlar çok kırılgan ve gergin bir yapıya sahip olacaklar. Sizlere düşen; bu kişileri anne-babanız, belki amcanız, teyzeniz gibi bilerek, empati yaparak; onlara gerekli ilgi ve alakayı göstermektir” önerisinde bulundu.

Şifa Üniversitesi Hastanesi’nin kıdemli çalışanlarından Hidayet Durak da kısa bir konuşma yaparak, 23 yıllık meslek hayatında edindiği tecrübeleri, genç meslektaşları ile paylaştı.

ATEŞ HEDEF GÖSTERDİ: DİL ÖĞRENİN

Konuşmasında öğrencilere hedef gösteren Şifa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Ateş de yabancı dil öğrenmelerini istedi. Yakın gelecekte başta Avrupa olmak üzere dünyada sağlık teknikerlerine olan ihtiyacın katlanarak artacağına dikkat çeken Prof.Dr. Ateş, öğrencilerden buna hazırlık yapmalarını istedi.  Prof.Dr. Ateş, “Ben bir hedef vereyim; bir yabancı diliniz muhakkak olsun ama bir dille de kalmayın. Artık uluslararası olmak zorundasınız, yoksa rekabet edemezsiniz. Tüm Avrupa’nın 5-10 yıl içinde sağlık teknisyenlerine ihtiyacı kat kat artıyor. Bu boşluğu sizler kapatın. Bunun için de bir yabancı diliniz olsun, bir yabancı dili olan ikincisini öğrenmeye çalışsın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof.Dr. Ateş, Intersteno Türkiye İnternet Şampiyonası 10 Parmak Klavye yarışmasında dereceye giren TDS Programı öğrencilerinden Mahsun Sincar ve Ahmetcan Çakmak ile Ege Bölgesi Üniversitelerarası Ambulans Rallisi’nde ikinci olan İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinden Furkan Tetik ve İsmail Gülperi’ye ödüllerini takdim etti.

İLK ADIM

Sıra beyaz önlüklere geldiğinde ise öğrencilerin heyecanı daha da arttı. İlk olarak her programın dönem birincisine, ardından da tüm birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi. Öğrenciler, ilk kez beyaz önlükleri ile fotoğraf çektirdiler. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.