TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Uçakların düşmesinde hizmet kusuru var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakların ard arda düşmesinin manidar olduğunu belirterek “Hizmet kusuru olanlar derhal gereğini yapmalı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Uçakların düşmesinde hizmet kusuru var”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Konya'da askeri uçağın düşmesini değerlendirdi. Geçen hafta da Malatya'da iki uçağın düştüğünü anımsatan Tanrıkulu, "Burada çok açık bir hizmet kusuru var. Hatta ağır bir hizmet kusuru vardır. Bu uçakların elden çıkarılması gerektiği birçok kez ifade edilmişti. Buna rağmen eğitim uçuşunda kullanılması bir hizmet kusurudur. Kusuru olanlar gereğini yapılmalı ve özür dilemelidir" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Konya'da askeri uçağın düşmesine ilişkin, "Burada çok açık bir hizmet kusuru var. Kusuru olanlar gereğini yapmalı ve özür dilemeli" dedi.

Çözüm sürecine değinen Tanrıkulu, 23 Aralık 2014 tarihinde TBMM Başkanlığı'na sundukları toplumsal barış ve demokrasiye ilişkin yasa tekliflerini kitaplaştırarak milletvekillerine dağıttıklarını belirtti. Tanrıkulu, bunun yanında partisinin bu konuda şimdiye kadar yaptığı yasama çalışmalarını da yine bir kitapta topladıklarını, bunların önemli bir kaynak içerdiğini ifade etti.

Hükümetin iç güvenlik paketini geri çekerek öncelikle bu konuyu gündeme alması gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Ama hükümet Kürt meselesini seçim odaklı olarak elinde rehin tuttuğu için, meselenin çözümünde samimi değil" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.