TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu Bingöl’de halka seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl PTT kavşağında halka hitap etti. ‘Selam olsun’ diyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu, Bingöl’ün kendileri için bir demokrasi destanı olduğunu ve Bingöl’e aşık olduklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu Bingöl’de halka seslendi

Bingöl’e selam yollayarak konuşmasına başlayan Ahmet Davutoğlu, “Bizim davamızı 78 milyon anlar ama en iyi de Bingöllüler anlar. 29 Ekim 2011 tarihinde bir kahraman kadın Hatice Belgin, çocuklarının üzerine yürüyen intihar bombacısına karşı kendini siper etti, selam olsun Hatice bacıya selam olsun. Bugün sizlerle çözüm süreci, kardeşlik üzerine konuşacağım. Milli birlik, milli kardeşlik demeye devam edecek miyiz? İşte onun için Bingöl özeldir. Bizim kadınlarımız yiğittir, işte onun için inadına barış, inadına kardeşlik diyoruz” diye konuştu.


“BAŞKA KARDEŞLERİMİZİN CANI YANMASIN”

Konuşmasında Bingöl’de canlı bombalı saldırıdan çocuklarını korumak için şehit düşen Hatice Belgin’e selam gönderen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bir daha Hatice Belgin kardeşimiz gibi kimsenin canı yanmasın diye, hiçbir çocuğumuz yetim öksüz kalmasın diye çalışıyoruz. Biz buraya gelirken sadece 7 Haziran konuşmaya gelmedik. Sizinle kıyamete kadar sürecek kardeşliği konuşmaya geldik, çözümü, demokrasiyi, özgürlüğü konuşmaya geldik. Yüreğimizde nasıl Hatice bacının acısını taşıyorsak Diyarbakır annelerinin acısını da yüreklerimizde taşıyoruz. Her biriyle konuştum, bir insan olarak yüreğim yandı” şeklinde konuştu.

“HDP TÜRKİYELEŞEMEDİ, CHP’LEŞTİ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’nin Türkiyeleşmesini beklerken, CHP’leştiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, “90’lı yıllarda faili meçhuller vardı, OHAL vardı, diller üzerinde yasaklar vardı kim kaldırdı, AK Parti kaldırdı. Şimdi birileri bir tuzak peşinde, CHP tekrar tek parti dönemini aratacak şekilde diyanetle imam hatiple mücadele etmeye çalışıyor. Biz buna müsaade eder miyiz? CHP genel başkan yardımcısı diyor ki ‘HDP’nin barajı geçmesi çok önemli’, görüyor musunuz koalisyonu? CHP ile HDP aynı yolda yürüyor. İkisinin zihniyeti de aynı. HDP Türkiyelileşiyor deyince biz umutlandık, ama HDP Türkiyeleşemedi CHP’leşti. Bakıyorsunuz HDP de diyor ki Diyanet'i kapatacağız. Diyanet'in size ne zararı oldu? Diyanet'i niçin kapatmak istiyorlar biliyor musunuz? Bu milleti dininden, ibadetinden koparmak istiyorlar” dedi. (İHA/BİNGÖL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.