TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavacık’ta yeniden festival heyecanı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte üç yıl aradan sonra üzümüyle ünlü Kavacık Köyü’nde yeniden festival yapmaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kavacık’ta yeniden festival heyecanı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte üç yıl aradan sonra üzümüyle ünlü Kavacık Köyü’nde yeniden festival yapmaya hazırlanıyor

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle Kavacık Köyü’ne giderek 13- 14 Eylül tarihlerinde yapılacak olan festivalin hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Selvitopu,  Kavacık Muhtarı Şinasi Köse ve vatandaşlarla bir araya gelerek festival öncesi çalışmaları değerlendirdi. Üç yıl aradan sonra festivalin gündeme gelmesi köy halkını sevindirdi, yeniden heyecanlandırdı.

EKONOMİK VE SOSYAL KATKI

Çatalca Dağı’nın eteklerinde kurulu 850 metre rakımlı, Karabağlar’a bağlı, üzümleriyle ünlü Kavacık Köyü festivale hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan festival üç yıl aradan sonra yeniden gündeme geldi. Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek “Kavacık Üzüm Festivali” hem köyün ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak hem de mahallenin tanıtımına katkıda bulunacak. Kavacık’ta festival için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hazırlıkları yerinde inceledi. Köy meydanında Kavacık Köyü Muhtarı Şinasi Köse ve köy halkıyla bir araya gelen Başkan Selvitopu Fen İşleri Müdürlüğü’nün köyde yaptığı festival alanı düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

KAVACIK’IN TANITIM ATAĞI

Kavacık Köyü’nün İzmir’e ve Türkiye’ye tanıtılması, köyde yetişen üzümün de tüm dünyaya tanıtılması için çalışmalar yapacaklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  bu tanıtım çalışmalarına “Kavacık Üzüm Festivali”nden başladıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak çalışmalarda Karabağlar’ın güzel köyü Kavacık’ı canlandırmayı hedeflediklerini de söyleyen Selvitopu, “Geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen Kavacık Festivali’ni yeniden canlandırarak hayata geçireceğiz. 13-14 Eylül tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz festival Kavacık Köyü ve bölgemiz için oldukça önemli. Lezzetiyle ünlü Kavacık üzümünü bu tarz etkinliklerle tanıtıp üreticilerimizin de kalkınmasını hedefliyoruz. Burada festivale ilişkin çalışmaları yerinde incelemek ve köy sakinleriyle sohbet etmek için geldik. Festivalin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor” dedi. 13-14 Eylül tarihlerinde Kavacık Köy Meydanı’nda gerçekleştirilecek festival kapsamında konserler, söyleşiler, film gösterimi, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve üzüm yarışmaları gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.