TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş ayakta

Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek için sosyal medya üzerinden etkinlik oluşturarak toplanan yüzlerce kişi Alsancak Sevinç Pastanesi önünden Gündoğdu Meydanı’na yürüdü

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2015 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatandaş ayakta

EMİNE ŞEKER

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için İzmirliler sosyal medya üzerinden etkinlik oluşturdu. Belirlenen saat ve mekanda yaşanan olayı protesto etmek adına bir araya gelen topluluk Sevinç Pastanesi önünden Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş esnasında ara ara yara bantlarıyla ağızlarını kapatan topluluk, ‘Özgecan son olsun’, ‘bugün başkası yarın biz olabilir’, ‘bağır bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun’ ve ‘cinsiyet kanseri olmayalım’ şeklinde sloganlar attı.

ÖZGECAN SON OLSUN

Hiçbir siyasi partiye bağlı olmadıklarını belirten Büşra Fıçılar, “Özgecan Aslan için burada toplandık. Bugüne kadar vahşice nice Özgecan Aslan’lar kaybettik. Bu etkinliğimizi herhangi bir parti adı altında düzenlemedik. Kişiye ya da partiye kötü söz söylemek için toplanmadık. Haklı olduğumuzu dile getirmek için buradayız. Ağzımızı bantlamamızdaki sebep ise sessiz çığlık atmak için bantladık. Din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan hepimiz belirtilen saat ve mekanda toplandık. Amacımız sesimiz duyulsun istiyoruz. Artık Özgecan son olsun. Çünkü şimdi Özgecan yarın biz olabilir. Etkinliklerimiz sadece bununla kalmayacak. Farklı zamanlarda ve mekanlarda tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.