TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Komşudan sıcak ziyaret

Yunanistan’ın Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Dostluk köprülerinin güçlendiği görüşmede iki kent arasında turizmi artıracak çalışmalara ilişkin neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Komşudan sıcak ziyaret

Yunanistan’ın Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Dostluk köprülerinin güçlendiği görüşmede iki kent arasında turizmi artıracak çalışmalara ilişkin neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Dramalıların İzmir’e çok sık geldiğini, İzmirlilerin de benzer şekilde artan ziyaretleri olduğunu söyleyen konuk Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos, Ege’nin iki yakasının kültürel, ticari ve turizm açısından daha yakın ilişki içinde olmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Drama’nın tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan Mamsakos, “Drama; suların aktığı, suyun olduğu yer anlamına geliyor. İki büyük kanyon var. Ayrıca büyük özelliklere sahip ormanlık bir bölge. İki kanyonda Avrupa’da bulunan bitki ve hayvan türleri yaşıyor. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan 400 farklı bitki türü var. Balkanların da en iyi kayak pisti bizim şehrimizde bulunuyor” dedi. Konuk Başkan Mamsakos, Başkan Pekdaş’ı bu yıl 35’incisi düzenlenecek dünyaca ünlü Uluslararası Drama Kısa Film Festivaline ile Noel Baba’nın köyü olarak da kabul edilen köye davet etti.

KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ARTMALI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş komşu belediye başkanının ilçe hakkında ve belediye yönetimi, çalışması, sorunları ürerine merak ettiği sorulara da yanıt verdi. Başkan Pekdaş, İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın bir liman şehri olarak pek çok kültüre, medeniyete ve inanca ev sahipliği yaptığını kaydetti. Bu zenginlikleri barış içinde yükseltmek istediklerini dile getiren Başkan Pekdaş, kısa bir süre sonra İzmir- Selanik feribot seferlerinin başlayacağını, bunun da Ege’nin iki yakası arasındaki bağı güçlendireceğini söyledi. Pekdaş, “Ortak kültürleri, ortak tarihleri olan iki halk arasında kurulacak iyi ilişkiler bölgenin ekonomik kalkınmasını da sağlayacaktır. Bölgede heyecan yaratan, sinerji yaratan çalışmaları birlikte hayata geçirebiliriz” dedi. Başkan Pekdaş, görüşmenin sonunda günün anısına Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos’a el yapımı seramik tabak hediye etti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.