TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otizme olan farkındalık artacak

KalDer İzmir Şubesi’nin haziran ayında 16’ncısını gerçekleştireceği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’na katılımcı profilini genişletmek ve otizme olan farkındalığı artırmak için Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Merkezi’ni konuk edecek

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Otizme olan farkındalık artacak

KalDer İzmir Şubesi’nin haziran ayında 16’ncısını gerçekleştireceği “Mükemmelliği Arayış Sempozyumu”na (MAS) katılımcı profilini genişletmek ve otizme olan farkındalığı artırmak için Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Merkezi (ODER) üyelerini konuk edecek. Bu yıl 'Mükemmel Denge' temasını işleyecek olan Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'na katılacak olan ODER üyesi otizmli bireyler, ücretsiz olarak oturumlara katılacak. ODER Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör, 350 üyesi bulunan derneğin İzmir merkezli olduğunu ve yurt çapındaki birçok otizmli kişi ve yakınlarıyla da irtibat halinde olduklarını söyledi.

ORTAK PROJE GELİŞTİRİLDİ

ODER olarak İZKA, Avrupa Birliği ve 9 Eylül Üniversitesi gibi kurum ve kuruluşlarla ortak projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Ergin Güngör, Kaynaştırma Projesi, Otizmle Dans Projesi, 40 kişilik Mucizeler Korosu ve Ben de Başarabilirim adlı tablet uygulamasıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

ÖZEL İLGİ VE EĞİTİM SÜRECİ

Otizmli bireylerin küçük yaşlardan itibaren özel ilgi ve eğitim süreçlerinden geçtiği zaman ciddi ilerleme kaydettiklerini ve üniversite eğitimi görebildiklerini belirten Güngör, bu oranın yurtdışında yüzde 10 civarında olduğunu fakat Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmediğini ifade etti.

FARKINDALIK ARTACAK

KalDer İzmir Şubesi’nin davetlisi olarak Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'na katılmaktan ötürü memnuniyet duyacaklarını söyleyen ODER Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör, otizm hakkındaki farkındalığı artırdıkları için KalDer yetkililerine de teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.