TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çamkule mahallesi İZSU'dan şikayetçi

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugünkü durağımız Bornova’nın Çamkule Mahallesi. Mahallemizin muhtarı 2 dönemdir bu görevi sürdüren Hüseyin Şimşek. Mahallemizin ilk kurulma yılları 1960’lı yılların başlarına dayanıyor. Mahalle ormanlık alanın içine kurulmuş durumda. Ekonomik durumu düşük olan mahallede Türkiye’nin her yerinden insanlar barınıyor. Mahallemiz Bornova ile Konak arasında sınırda yer alıyor. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en önemli sorun İZSU’nun su faturalarını 2 ayda bir alması nedeniyle vatandaşların bu faiziyle biriken faturaları ödemekte zorlanmaları. Mahalle muhtarı Şimşek, “İnsanlar faturalarını ödeyemedikleri nedeniyle her ay 30’a yakın su sayacı sökülüp götürülüyor”

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2015 06:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çamkule mahallesi İZSU'dan şikayetçi

TANER UYANIKER

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda sizler için bugün Bornova’nın Çamkule Mahallesi’ndeyiz. Mahallemiz Bornova’nın yüksek bir tepesine kurulmuş durumda. İzmir’in en güzel manzaralarından birine sahip mahallemizin muhtarı ise 2 dönemdir bu görevi sürdüren Hüseyin Şimşek. Mahallede ekonomik durumu düşük vatandaşlar daha fazla yaşamakta. Mahallemizin tarihçesi ise 1960’lı yılların başlarına dayanıyor. Ekonomik zorluklar içinde yaşayan bu mahallemizin en büyük sorunu İZSU ile yaşadıkları problem. Su sayaçlarının 2 ayda bir okunması nedeniyle mahalle sakinleri toplu gelen su faturalarını ödemek zorunda kalıyor. 150-200 lira gibi gelen faturaları mahalle sakinlerinin ödeyemediklerini söyleyen mahalle muhtarı Şimşek, “Mahallemizde her ay 30 ‘a yakın su sayacı sökülüp götürülüyor. Bu insanlara yazık her ay su faturası gelse bu insanlar onu ödeyebileceklerdir” dedi. Mahallemizin bunun dışında yolu yapılmayan sokak, sosyal tesis eksikliği gibi sorunları bulunuyor.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahallemiz ilk olarak 1960’lı yılların başlarında kurulmaya başlanıyor. Mahallede 1 tane ilkokul, 1 tane ortaokul, bir tanede sağlık ocağı bulunuyor.

Muhtar olma süreciniz nasıl gelişti?

Uzun yıllar boyunca bu mahallede yaşıyordum. İnsanları tanıyorum, insanlar da beni tanıyor.  Çevrem ve halkın desteğiyle aday oldum. Onlar da bizi bu göreve layık gördüler. İki dönemdir bu görevi sürdürmeye çalışıyorum.

VATANDAŞLARIN SAYAÇLARI SÖKÜLÜYOR

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemizin en büyük sorunu su sayaçlarının okunmasıyla ilgili yaşıyoruz. Mahallemizde yaşayan kişiler genelde asgari ücretle yaşayan ve ekonomik durumu yetersiz kişilerdir. Fatura iki ayda bir geliyor, bu da katlamalı olarak faturalara yansıyor. 150-200 lira gibi faturalar geliyor insanlara. Vatandaş bu faturalara ödeyemiyor. Mahalleden her ay vatandaşlar faturalarını ödeyemedikleri için 25-30 tane su sayacı sökülüp götürülüyor. Bu faturalar her ay alınsa insanlar zorluk çekmeyecekler ve borçlarını ödeyebileceklerdir. İZSU Genel Müdürü ile bu konuyu konuştum. Bana verdiği cevap ise yeterli elemanın olmamasıydı. Bu sorunu eleman yetersizliğine bağlanmıyorum. Orada çalışanların hepsi masa başında oturuyor. Bunlara para veriliyor da su sayacı okuyacak kişiye mi para yok. İstiyorlarsa ben onlara asgari ücretle çalışacak eleman göndereyim. Bu insanlara yazıktır.

Çimentaş Ortaokulu’nun yanında 5 dönümlük boş bir arazi bulunuyor. Bu arazinin değerlendirilmesini istiyoruz. Bu konu hakkında defalarca başvurduk bu boş araziyi değerlendirin dedik. Buraya halı saha, lise, sosyal tesis gibi kurumlar yapılabilir. Son olarak ilçe milli eğitim müdürü bu araziyi değerlendireceğini söyledi. Okul yapılmasını düşünülüyor. En kısa zamanda da bu meselenin çözülmesini istiyoruz.

Moda Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesi alanında topraktan bir futbol sahası var. Orasının düzenlenerek tam anlamıyla bir futbol sahasına döndürülmesini istiyoruz. Bu konu hakkında yetkili mercilere defalarca dilekçe yazdık. Buradaki gençlerimiz böyle bir sahamız olmadığı için vakitlerini sporla geçiremiyorlar. Yetkililer lafta gençlerin spora yönelmesini ve vakitlerini bununla geçirmeleri istiyorlar ama bir futbol sahası yapmıyorlar. 2 yıldır bu sahanın yapılmasını bekliyoruz.

Mahallemizde bir sosyal tesisimiz bulunmamaktadır. Çevre mahallelerin hepsinde bulunuyor ama bizde ne yazık ki yok. Sosyal tesis yapılması için uygun yerlerimiz olmasına rağmen böyle bir çalışma yapılmıyor. Bu konuyla ilgili yine yetkili mercilere dilekçe verdik ama hiçbir yanıt bile verilmedi bizlere.

TOPRAK YOL!

300 hanenin yaşadığı yerleşim yerinde yol bulunmuyor. Bu yere bir yol açılmadı. Resmi yerde yol yok ama resmi olmayan alanda yol var ve insanlar o yolu kullanıyor. Orada kaza olsa resmiyete nasıl geçecek o da soru işareti. Dilekçe verildi ama yol yapılmadı. Toprak bir yol var ve o yolda sular yarıklar oluşturmuş. Oraya bir yolun yapılmasını istiyoruz.

Mahallemizde kendiliğinde bir kaynak suyu çıktı. Oraya bir çeşme yapıldı. Biz bu alanın bir piknik alanına çevrilmesini istiyoruz. Orada çıkan suyun değerlendirilmesi gerekir. Şimdi o su boş yere akıp duruyor.

Birde bizim şikayetimiz milletvekilleriyle ilgili. Seçim dönemlerinde her gün mahallemize geliyorlar. Sorunumuzun ne olduğunu soruyorlar. Bizimle ilgileniyorlar. Keşke her zaman seçimler olsa. Seçim sandıkları okullardan kaldırıldıktan hiçbir vekil sorunlarınız vardı onlara ne oldu diye sormuyor. Seçimden seçime ancak bize uğrarlar. Ben bir muhtar maaşıyla ancak bir vekilin ayakkabı boyasını alabiliyorum ama halk bir gün muhtarlığa gelmediğimde bana bunun hesabını soruyor. Ben de bu soruyu seçim sonrasında hiç sorunlarımızla ilgilenmeyen vekillere soruyorum; neredesiniz?

“SİGORTAYI YATIRAMIYORUZ”

Muhtarların sorunları neler?

Halkın gözünde muhtar belediye, zabıta, vali, kaymakam konumundadır. Bu kadar çok yetkiyle anılsak da muhtarların hiçbir yetkisi bulunmamaktadır. 870 lira maaş alıyoruz bunun yarısını sigortaya yatırmamız isteniyor. Ben bu parayla geçinemediğim için sigortamı yatıramıyorum. Şu an benim hiç bir güvencem bulunmuyor. Bunun yanında tebligat kanunuyla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Postaları alsak vatandaş neden alıyorsun diyor. Almasak bu kez devletle karşı karşıya kalıyoruz. Bu kanunu bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor.

Hüseyin Şimşek Kimdir?

1965 yılında Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi’nde dünyaya geldim. 1975 yılında İzmir’e taşındık. İzmir’e taşındığım tarihten itibaren bu mahallede ikamet ediyorum. Muhtar olmadan önce ayakkabıcılar sitesinde ayakkabı imalatıyla uğraştım. 2009 seçimlerinde muhtar oldum ve son seçimlerde de kazanarak görevimi sürdürüyorum. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 11000

Mahallenin seçmen sayısı: 5200

Mahallenin posta kodu: 35080

Mahallenin cadde sayısı: 2

Mahallenin sokak sayısı: 25

Mahallenin muhtarı: Hüseyin Şimşek

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.