TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi sevdirdiler

Torbalı’da bulunan Roma ve Bizans dönemlerine ait antik tiyatroda ilköğretim çocuklarına şenlik düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2015 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarihi sevdirdiler

İlköğretim çağındaki çocuklara tarihi sevdirmek, amacıyla Metropolis Antik Kenti’nde bulunan tiyatroda şenlikler ve farklı etkinlikler düzenleniyor. Roma ve Bizans dönemleri başta olmak üzere farklı uygarlıkların yönetim merkezi olarak kabul edilen Torbalı’daki Metropolis antik kentine ilgi çekmek isteyen belediye yönetimi, 2 bin 700 yıllık tiyatroyu özel günlerde sosyal kültürel etkinliklerde kullanıyor.

ANTİK KENT BİLİNMİYOR

Amaçlarının hem çocuklara tarihi sevdirmek, hem de Metropolis Antik Kenti’ni tanıtmak olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin zengin tarihi geçmişi, kültürel ve doğal dokusunun İzmir’de bile bilinmediğini belirterek şunları söyledi: “İzmir’in yanı başında bulunan bu antik kent bilinmiyor. Torbalı’nın doğa harikası köyleri, sosyal yaşam alanları, zengin bitki örtüsü özellikle ilkbaharda eşsiz bir güzelliğe sahip oluyor. Temiz hava, su, toprak, doğa, dağları görmek, yaşamak, dokunmak isteyenleri ilçemize bekliyoruz. Özellikle Metropolis’i görmelerini istiyoruz.”

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Antik Tiyatroda Özbey İlköğretim Okulu öğretmenlerinin hazırlayıp sunduğu programa çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı. Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen şenliklerde minik öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Roman havası, Kafkas Halk Oyunları, Zeybek Oyunları ve yarışmaların yapıldığı Metropolis renkli görüntülere sahne oldu. Torbalı merkezden de birçok köyün katıldığı şenliklere öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.