TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Hotar, yerel yönetimleri eleştirdi

AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Nükhet Hotar, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında görme engellilerin de fikir sahibi olabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabartma portresini hazırladıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Hotar, yerel yönetimleri eleştirdi

NİLGÜN TAZE

AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Nükhet Hotar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın portresine dokunan bir görme engellinin cumhurbaşkanlarının neye benzediğini anlayabilecekleri kabartmayı göstererek 2005 yılında Engelliler Yasası’nı çıkardıklarını, görme engelliler için Braille alfabesi ile haklarını anlatan kitap bastırdıklarını ve `Cennetin Rengi` filmini işaret diline çevirdiklerini belirterek, “Erdoğan`ın portresine dokunan bir görme engelli onun kime neye benzediğini anlayabilecek. Kaşı kalın mı, yüzü uzun mu, burnu, ağzı nasıl anlayabilecek. Bu uygulamayı Başbakanımız için de yapacağız. Diğer devlet büyükleri ve belli sanatçılar için bunlar yapılabilir. Bir görme engellinin dünyasında bunlar önemli. Onun engellini en aza indirecek şekilde bu tür çalışmalarla en aza indirmek zorundayız" dedi.

İZMİR’E ÇOK ŞEY YAPILDI

Aynı zamanda İzmir’den milletvekili aday adayı olan Hotar, AK Parti iktidarının İzmir’e yaptığı yatırımların yeterince tanıtılmadığı hakkın da özeleştiri yaparak, “İzmir genelinde hala adaya göre değil partiye göre oy kullanma eğilimi devam ediyor. Bunu kıramadık. İnşallah bu algıyı aşacağız. İzmir’de yaptıklarımızı yeterince anlatamıyoruz. Bunun sorumlusu biziz. İktidara geldiğimiz 8 yaşında olan çocuklar şimdi oy kullanacaklar. AK Parti’nin yaptıklarıyla büyüdükleri için hep öyleymiş gibi düşünebilirler.  AK Parti öncesi ve sonrasını iyi anlatmak gerek.  En büyük yatırım eğitime oldu. Gençliğimiz adına bu çok önemli. İkincisi sağlık yatırımlarımız çok önemliydi. Herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması için yola çıktık. İnsanlar yeşil kartla, SSK kartıyla hiçbir şeyi olmazsa paralı sağlık hizmeti alıyordu. Kuyruğa girer, bulabilirlerse ilaçları alırlardı. Sağlıkta ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Hemen hemen tüm ilçelerde hastane ve ek bina hizmetimiz olmuş. İzmir’de sağlık anlamında ciddi çalışmalar yapmışız. İzmir’de çocuk yuvaları, huzurevleri, yetiştirme yurtları, rehabilitasyon merkezleri yatırımlarımız oldu. Ulaşımda ciddi katkılarımız oldu. Çevre tünelleri, bölünmüş yollar, viyadükler, işaretlemeler yapıldı. İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara otoyolu yatırımları önemli. İlk vekil seçildiğimde Ankara’ya gidiş geliş tek yol vardı. Konvoy gidilirdi. Şimdi otoban var.  Havayolu halkın yolu oldu. İzmir’e yeni bir havalimanı kazandırdık. İzmir’e yakışır modern bir havalimanımız oldu. Ankara’ya eskiden bir sabah bir akşam uçuş vardı. Şimdi bol miktarda uçuş var. Denizyolları ve limanlarda iyileştirmeler yaptık. İZBAN İzmir’e nefes aldırdı. Metrodaki gecikmeler sorun olarak devam etmekte. Arsenikli su olayı yaşandı. Körfez’de kirlenmeler yaşandı. Yerel yönetimlere ait kısmı çıktıktan sonra biz Kavaklıdere barajını yaptık, Gördes Barajı yapıldı, Küçük Menderes-Beydağ projesi tamamlandı” açıklamasını yaptı.

7 HAZİRAN’A DİKKAT

Görev alanı olan sosyal işler konusunda ülkede birçok ilki gerçekleştirdiklerini ve bu ilkleri geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Hotar, “Sosyal hizmetlerde de önemli çalışmalara imza attık. Yoksullara odun kömür dağıtmakla eleştiriliyorlar. Biz bu yardımları anayasadaki görevimizden dolayı yapmak zorundayız. Engelliler konusunda 2005’te ilk engelliler kanunu AK Parti hükümeti çıkardı. Engelli koordinasyon merkezleri oluşturuldu. Engelli hakları rehberi bastırdık. İşitme engellileri için işaret dili ve alt yazılı filmini bastık.  Görme engelliler için Cumhurbaşkanımızın kabartma portresini hazırladık. Başbakanımızın ve devlet büyüklerinin de yapacağız. 7 Haziran ise bugüne kadar girdiğimiz seçimlerin içinde en önemlisi. Türkiye’nin kaderinin oylanacağı seçim. Bu istikrar bütünlük devam etmezse geriye yuvarlanma hızlı olur. 12 yılda elde edilen kazanımlarımızı devam ettirmeliyiz. Bu seçimlerde herkesten politik beklentileri ötesinde çocuklarının geleceği ülkenin geleceği için istikrarın devam etmesini sağlamalarını rica ediyorum. Bu dönem siyaset üstü düşünmemiz gereken bir dönem. Halkın bize gösterdiği teveccühü devam ettirmemesi için bir neden yok. Saydıklarımızı hangi vatandaşa anlatırsak siyasi olarak çok karşı değilse bize pozitif dönecektir” dedi.

ADAYA GÖRE DEĞİL PARTİYE GÖRE OY

Genel seçim sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunan Hotar, İzmir’de genel politikaların çok etkili olduğunu ve yerel seçimlerde bir çok yerde adayın önemli olduğuna dikkat çekerek, “İyi çalışan aday oy alabilen bir adaydır. İzmir genelinde hala adaya göre değil partiye göre oy kullanma eğilimi devam ediyor. Bunu kıramadık. İnşallah bu algıyı aşacağız. Bu bizim sorumluluğumuzda. Genel seçimlerde bu dönem tam tersi partiye göre değil ülkedeki istikrarın, ilk 10 devlet olma yürüyüşünün devam etmesi için parti farkı gözetmeksizin desteğin olması lazım. Milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül, anket çalışmalarının yanı sıra komisyonlarda da değerlendirme yaptık. Bu süreçte İzmir’e en uygun, İzmir’in beklentilerine karşılık verecek, İzmirlilerin istediği özelliklere sahip adaylarla İzmirlilerin karşısına çıkacağız” dedi.

YAPTIKLARIMIZI YETERİNCE ANLATAMIYORUZ

“İzmir’de yaptıklarımızı yeterince anlatamıyoruz” diyerek özeleştiri yapan Hotar, şöyle devam etti: “Kimin kapısını çalsak yaptığımız birkaç hizmeti anlattığımızda çok olumlu dönüşler alıyoruz. Demek ki tam anlamıyla yapamadık. Son seçimde 1 milyon oy aldık. Azımsanmayacak bir sayı ancak asıl sorun yaptıklarımızı yeterince anlatamamamız. Bunun sorumlusu biziz” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.